• 24

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: Srbija će do kraja godine dobiti investicioni rejting i od agencija Fič i Mudis

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić je naglasio da je javni dug Srbije u odnosu na BDP iznosi 46,5 odsto, što je zapravo polovina prosečnog javnog duga u odnosu na BDP-a u EU

  • 24
vucic Foto: Tanjug/live

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na Poslovnom forumu Srbija - Japan: susret sa Japanskom organizacijom za spoljnu trgovinu Džetro (Jetro) da će Srbija do kraja godine dobiti investicioni kreditni rejtig i od agencija Fič i Mudis.

- Ovo je najveća poslovna japanska delegacija koja je ikada posetila našu zemlju - istakao je Vučić na forumu, na kome učestvuje više od 100 predstavnika japanskih kompanija.

Vučić je rekao da postoje stvari kojima možemo da se hvalimo, a to je da je Srbija konačno dobila investicioni kreditni rejting od agencije Standard and Purs.

- Dobićemo potvrdu od još dve kompanije, Fič i Mudis i to će biti do kraja godine, veoma brzo, ali ima još nekih dobrih stvari - rekao je Vučić.

Naglasio je da javni dug Srbije u odnosu na BDP iznosi 46,5 odsto, što je zapravo polovina prosečnog javnog duga u odnosu na BDP-a u EU.

- Ugostio sam Šinzo Abea pre pet i po godina, verujem da smo uspešno unapredili naše odnose i da je to bila poseta izuzetnog vizionara i bio sam veoma počastvovan da ga upoznam i ugostim u Srbiji. Zapravo, posle toga uradili smo dosta dobrog posla, uključujući i nove japanske investicije u našoj zemlji, od kompanija Nidek do Tojotajers - rekao je Vučić.

Napomenuo je da sada treba da završimo proces odsumporavanja u Obrenovcu sa kompanijom Micubiši i druge stvari sa još nekim kompanijama, kada je reč o sektoru energetike i kada je reč o kvalitetu japanske opreme i kompletno novog projekta za izgradnju reverzibilne hidroelektrane "Bistrica" koji će biti 100 odsto u rukama japanskih kompanija i Japanske agencije za međunarodnu saradnju.

Kako je rekao, od firmi koje će to graditi do onih koje će obezbediti adekvatnu opremu za naše kapacitete i postrojenja.

- To jeste dobar signal za budućnost. I ovo nije jedina stvar do koje bi trebalo da nam je stalo - naglasio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: Srbija ima velike snove i ponašaće se kao pouzdan partner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    17. oktobar 2024 | 10:45

    Japan je osvedočeni prijatelj Srbije

  • Nikola

    17. oktobar 2024 | 10:42

    Ovo je odlična vest za Srbiju! Investicioni rejting će privući nova ulaganja i unaprediti ekonomiju!

  • Velibor

    17. oktobar 2024 | 10:44

    Snažan signal za strane investitore! Srbija se postavlja kao ozbiljna destinacija za ulaganje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>