• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Studentkinja otišla na razgovor za posao, pa se uplakana vratila kući: "Ponavljao je da ćemo se 'družiti'"

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Poslodavac đavo Foto: Shutterstock/Telegraf.rs

Mlada studentkinja iz Hrvatske, na društvenoj mreži podelila je svoje neprijatno iskustvo o neprimerenom ponašanju poslodavca. Malo je reći da je izazvala lavinu komentara, kao što su: "Ovo je tempirana bomba, beži glavom bez obzira"

Naime, kako je objansila, ona je bila u potrazi za poslom i ukazala joj se prilika za rad na recepciji hostela. Iako ima iskustva u radu na recepciji hotela i kampova, ono što je usledilo na razgovoru za posao bilo je sve osim profesionalnog.

- Lik koji je vlasnik hostela, a povremeno i sam radi tamo, ponašao se krajnje neprimereno tokom razgovora. Ponavljao je da se 'upoznajemo', pričao o svom razvodu, vezi sa mlađom ženom i na kraju izjavio da sam 'odvaljena skroz', što mi je bilo užasno neprijatn - napisala je devojka.

- Pitao me volim li pivo i spomenuo da je bivši policajac. Osetila sam nelagodu kada je komentarisao kako mu posmatram 'bezdušnu facu'. Takođe, naveo je da Romima nije dozvoljen pristup u objekat jer, kako je rekao, 'prave nered'. To mi je bilo posebno odvratno - napisala je ona.

Ona se zapitala da li preteruje što se oseća sek*ualno uznemireno jer je poslodavac stalno naglašavao da će se 'družiti'.

Reakcije na njen post bile su jednoglasne – svi su je savetovali da se što pre udalji iz te situacije.

"Beži glavom bez obzira", "Ovo se čini kao tempirana bomba, ne trebaju ti takve stvari u životu", "To nije normalno ponašanje, pazi da ne završiš kao ona devojka iz Osijeka", glasili su neki od komentara, prenosi Dnevno.

Korisnici mdruštvene mreže su je takođe savetovali da o situaciji obavesti porodicu i bliske prijatelje, za svaki slučaj, ako se neprimereno ponašanje nastavi.

"Lik je hodajuća katastrofa, bolje je da se što pre udaljiš", napisala je jedna korisnica.

Na kraju, svi su bili saglasni da devojka ne treba da ignoriše svoja osećanja i da odmah prekine bilo kakav kontakt sa potencijalnim poslodavcem.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: Srbija ima velike snove i ponašaće se kao pouzdan partner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>