• 32

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Premijer Fijala uskoro u Srbiji, očekujemo još veće učešće Češke u projektima

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić je podsetio i da je nedavno bio sa bivšim predsednikom Češke Milošem Zemanom, i sa bišim premijerom Andrejom Babišem, a da uskoro očekuje i ljude iz još nekih čeških kompanija

  • 32
Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će premijer Češke Petr Fijala uskoro doći u Srbiju, kao i da očekuje da će privredna saradnja između dve zemlje jačati i da će se povećati učešće Češke u našim infrastrukturnim projektima.

Tokom obilaska novog proizvodnog pogona za proizvode u PET ambalaži i limenkama kompanije "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu koja je u vlasništvu češke kompanije Mattoni, Vučić je, na pitanje češkog novinara da li je zadovoljan tom investicijom, istakao da je u pitanju velika investicija od skoro 30 miliona evra koja nije za potcenjivanje.

- To je za nas velika i važna investicija. Posebno je važno imajući vidu brend kompanije 'Knjaz Miloš', koji je jedan od najvažnijih brendova u našoj zemlji. Takođe, naša saradnja sa Češkom raste, uskoro ćemo da imamo i Mešoviti komitet, a uskoro dolazi premijer Petr Fijala - najavio je Vučić.

On je rekao i da očekuje značajno učešće Češke u našim infrastrukturnim projektima i da ta saradnja može da raste.

- Ja sam veoma ponosan na ovaj projekat i svi iz Češke mogu da budu zadovoljni. Srećan sam što je ovo moguće danas u Srbiji - poručio je Vučić.

On je podsetio i da je nedavno bio sa bivšim predsednikom Češke Milošem Zemanom, i sa bišim premijerom Andrejom Babišem, a da uskoro očekuje i ljude iz još nekih čeških kompanija.

Domaćini su Vučiću pokazali ceo proizvodni proces koji je u potpunosti automatizovan, gde na kraju roboti raspoređuju pakete i stavljaju ih na palete.

Upoznali su ga i da se ambalaža izvozi i u Mađarsku, Austriju i Hrvatsku.

Na pitanje novinara o zelenoj energiji i početku gradnje solarne elektrane, Vučić je rekao da je put pred nama i da moramo još mnogo toga da uradimo po pitanju zelene energije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: Srbija ima velike snove i ponašaće se kao pouzdan partner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    17. oktobar 2024 | 15:34

    Ceska i Srbija ce imati jos bolju saradnju

  • Sandra

    17. oktobar 2024 | 15:25

    Србију све чешће посећују светски званичници, захвањујући одговорној политици коју води Вучић.

  • ana

    17. oktobar 2024 | 15:22

    ovo je dokaz kakva odlicna saradnja nase drzave sa zemljama evrope, svakog dana novi zvanicki stize u nasu divnu drzavu!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>