• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milšped grupa i Institut za Pojas i put za unapređenje logističkih usluga i trgovinskih odnosa Kine i Srbije

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Milšped Grupa Foto: Milšped Group/Ivan Stanivuković

Milšped grupacija postala je strateški logistički partner Instituta za Pojas i put, a zahvaljujući ovoj saradnji biće unapređene logističke usluge i poboljšani trgovinski odnosi između Kine i Srbije.

Ugovor o strateškoj saradnji potpisali su Nikola Todorović, zamenik generalnog direktora Milšpeda i profesor dr Bojan Lalić, direktor Instituta za Pojas i put.

-Naše iskustvo na azijskom i kineskom tržištu, koje smo stekli kroz rad kompanije Milšped Kina, čini nas savršenim partnerom za ovakve projekte. Dugogodišnja partnerstva koja smo u tom delu sveta ostvarili daju nam prednost u realizaciji složenih logističkih zadataka na globalnom nivou. Verujemo da će upravo naša sposobnost da brzo reagujemo na izazove, kao i posvećenost primeni naprednih tehnologija, omogućiti da u potpunosti iskoristimo sve potencijale ove saradnje - istakao je Nebojša Krivokuća, generalni direktor Milšped Grupe.

Prof. dr Bojan Lalić, direktor Instituta za Pojas i put, izjavio je:

-Danas smo potpisali strateški sporazum koji nas približava ostvarenju misije u okviru Inicijative pojasa i puta. Logistika je postala nauka svih nauka, a saradnja sa Milšped grupacijom omogućiće efikasniju realizaciju projekata u kritičnim sferama kao što su dekarbonizacija, ESG izveštavanje i energetska efikasnost. Institut za Pojas i put ostaje posvećen podršci kompanijama, povezivanju sa univerzitetima i podizanju kapaciteta srpske privrede u globalnim okvirima.

Milšped Grupa Foto: Milšped Group/Ivan Stanivuković

Nakon potpisivanja ugovora, usledila je radionica o primeni kinesko-srpskog Sporazuma o slobodnoj trgovini koju je vodio Aleksandar Pajić, ekspert za međunarodnu preferencijalnu trgovinu Milšped grupacije. Radionica je obuhvatila ključne tačke sporazuma, regulative i procedure za uvoznike i izvoznike, kao i praktične primere iz prakse, a prisutni su imali priliku da učestvuju u diskusiji i razmene mišljenja o mogućnostima koje ovaj sporazum nudi.

Inicijativa "Pojas i put" predstavlja globalni infrastrukturni projekat koji povezuje Aziju, Evropu i Afriku koji je nastao u cilju unapređenja trgovinskih ruta i olakšavanja međunarodne razmene. Kao strateški logistički partner, Milšped će u saradnji sa brojnim kompanijama koje posluju u okviru Instituta za pojas i put doprineti razvoju saobraćajne infrastrukture, logistike i trgovinskih mreža.


Milšped Grupa je lider u logistici i globalno je prisutna sa više od 4.000 zaposlenih u 15 zemalja širom Evrope, Azije i SAD-a. Grupa nudi integrisane usluge, uključujući carinjenje, organizaciju avio, brodskog i drumskog međunarodnog i domaćeg transporta, distribuciju, intermodalni transport, kompletne usluge u oblasti autologistike, najmoderniji robotski automatizovani sistem za skladištenje, kao i potpuno integrisanu logističku platformu za e-trgovinu. Više informacija: www.milsped.com.


(Telegraf.rs/PR)

Video: Poseta japanske delegacije Comtrade-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>