• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Imam 31 godinu i milione sa kojima ne znam šta da radim": Amerikanac nasledio čoveka koga nikad nije upoznao

V. K.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Iznenadno bogatstvo Foto: Shutterstock

Jedan amerikanac se javio u radio emisiju i podelio sa slušaocima i voditeljima šok koji je doživeo kada mu se jednog dana majka pojavila na vratima i rekla da su njih dvoje nasledili pravo bogatstvo.

- Porodični prijatelj kojeg je moja majka dugo poznavalaje preminuo. Ova osoba je stavila majku i mene u svoj testament a prema advokatu koji vodi njegovu imovinu, ona vredi između 10 i 14 miliona dolara - rekao je muškarac.

Ovo zvuči kao odlična stvar ali tu nije bio kraj iznenađenjima.

- U testamentu me je označio kao svog sina. Nikada nisam sreo ovog čoveka, nikada u svom životu - rekao je.

Malo je reči da mu je ovaj razgovor sa majkom  promenio život. Ne samo da je suočen sa pitanjem da li mu je ovaj čovek otac, takođe mora da smisli šta da radi sa svojim delom neočekivanog bogatstva.

Šta dalje?

Dobijanje multimilionskog nasleđa je ogromna stvar za svakoga, posebno kada je neočekivano a posebno treba razumeti šta to znači za finansije te osobe.

U ovoj konkretnoj situaciji, čovek je objasnio da mu novac neće biti uručen tek tako.

- Nećemo nužno moći da dobijemo gotovinu - rekao je on.

Umesto toga, novac se čuva u povereništvu i vremenom će biti podeljen.

- Moja mama i ja delimo dividende, kamate i sve prihode koje to poverenje donosi - navodi

On je dodao da poverenik, koji je bio advokat pokojnog čoveka, procenjuje da bi prosečan prihod bio 500.000 dolara godišnje.

Ovo je očigledno komplikovan način dobijanja nasledstva, pa su ga voditelji emisije u koju se javio posavetovali da razgovara sa advokatom.

Trast fondovi omogućavaju preminulom da zadrži kontrolu nad svojim imovinom, dok poverenik upravlja tim sredstvima u ime korisnika odnosno naslednika. Naslednici obično imaju ograničenu kontrolu, ali imaju pravo da očekuju da upravnik deluje u njihovom najboljem interesu.

Preporučuje se da naslednici imaju sopstvenog pravnog zastupnika kako bi zaštitili i razumeli svoja prava, posebno kada su u pitanju značajne sume. Tekst naglašava važnost formiranja profesionalnog tima, posebno stručnjaka za poreze, kako bi se upravljalo finansijskim implikacijama dobijanja sredstava iz fonda, piše Em-Es-En (MSN).

(Telegraf Biznis)

Video: Mile Jelić Business development manager Comtradea

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>