• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova era putovanja: Putnici sada žele nešto drugačije, a evo šta se najviše traži

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedan interesantan trend koji se naglašava je porast potražnje za muškim putovanjima

  • 0
Aerodrom putnici Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Prema najnovijem izveštaju Expedije pod nazivom "Unpack '25", oko 63% putnika planira da na svom sledećem putovanju poseti manje turistički poznate destinacije. Ovaj trend, koji se sve više ističe među putnicima, označava skretanje ka autentičnijim iskustvima izvan utabanih staza. Putnici traže odredišta koja su još uvek neotkrivena i koja pružaju mogućnost opuštanja, često uz niže troškove.

U isto vreme, izveštaj Booking.com-a potvrđuje slične tendencije, naglašavajući da putnici sve više žele da istraže manje posećena mesta. Održivost postaje prioritet, dok se odabir putovanja sve više pokreće željom za wellnessom i avanturom. Ovi trendovi ukazuju na rastuću potražnju za iskustvima koja su u skladu s ličnim vrednostima putnika, kao što su ekološka svest i kulturno uživljavanje.

S obzirom na rastući interes za iznajmljivanje kuća za odmor, putnici se okreću od klasičnih hotela ka smeštaju u blizini prirodnih lepota, poput plaža, jezera i planina. Ovaj oblik smeštaja omogućava im da uživaju u pogodnostima daleko od gužve, što je postalo ključno u današnjem svetu prepunom ljudi i stresa. Istraživanja pokazuju da turisti žele prostrane kuće sa bazenima i vrtovima, idealne za okupljanje s porodicom i prijateljima.

Još jedan interesantan trend koji se naglašava je porast potražnje za muškim putovanjima. Gotovo polovina putnika u 2025. godini planira da podrži muškarce u svom životu da krenu na putovanje samo za njih, pri čemu je ovaj trend posebno izražen među generacijom Z i milenijalcima. Ovakva putovanja nude priliku za jačanje prijateljstava i deljenje zajedničkih iskustava, a takođe pomažu u podizanju svesti o važnosti mentalnog zdravlja.

S obzirom na promene u potrošačkim navikama, trend trošenja "dečijeg nasleđa" takođe će se nastaviti. Gotovo polovina putnika radije će potrošiti novac na putovanje života nego da ostavi nasleđe. Ove promene ukazuju na sve veću važnost iskustava i avantura, umesto materijalnih dobara. Kako se približava 2025. godina, putnici će nastaviti da traže autentična, održiva i nezaboravna putovanja koja će obogatiti njihov život i doneti im nove uspomene.

(Telegraf Biznis)

Video: Vila Meljak ili Menhetn: Čist luksuz u predgrađu Beograda, cena prava sitnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>