• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Štrajk u Boingu se nastavlja, radnici odbili predlog da se plate povećaju za 35 odsto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 64 % zaposlenih u proizvodnim pogonima u okolini Sijetla rešilo je da nastavi sa obustavom rada koja traje od 6. septembra,

  • 0
Boing , Boeing,  štrajk Foto: Tanjug/AP

Radnici Boingovih fabrika odlučili su u sredu da nastave sa štrajkom u koji je uključeno 33.000 radnika u proizvodnji. Prema rezultatima glasanja, 64 % zaposlenih u proizvodnim pogonima rešilo je da nastavi sa obustavom rada koja traje od 6. septembra, javlja CNBC.

Iako je menadžment kompanije nakon više puta prekidanih pregovora na kraju izašao sa ponudom da se plate povećaju za 35 odsto uz dodatne bonuse, članovi Distrikta 751 Međunarodnog sindikata mašinskih i radnika u vazduhoplovstvu ostali su uz svoj inicijalni zahtev: povećanje plata od 40 odsto i povratak penzionog programa ukinutog pre 10 godina.

Glasanje je održano istog dana kada je Boeing objavio zapanjujući gubitak od 6,2 milijardi dolara za treći kvartal, što je jedan od najgorih kvartala u istoriji kompanije. Ovi razočaravajući rezultati delimično su posledica obustave rada, koja je zaustavila proizvodnju u Boeing fabrikama na severozapadu Pacifika. Kompanija je takođe objavila gubitak od dve milijarde dolara u svom sektoru odbrane i svemira.

"Jasno je da smo na raskrsnici", rekao je novi generalni direktor Boeinga, Keli Ortberg, u konferencijskom pozivu sa analitičarima uoči glasanja članova Sindikata. "Moramo da postavimo nove prioritete i stvorimo vitkiju, fokusiraniju organizaciju."

"Prva stvar koju moramo da uradimo je da stabilizujemo poslovanje. A očigledno, prevazilaženje štrajka je prvi veliki korak ka tome", rekao je Ortberg za CNBC. "To je važnije za našu dugoročnu budućnost. Vratiti se proizvodnji aviona, isporuci dobrih aviona."

(Telegraf Biznis)

Video: Vila Meljak ili Menhetn: Čist luksuz u predgrađu Beograda, cena prava sitnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>