• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Taksista "opelješio" turistu: Uzeo mu 209 evra za samo pet kilometara, i tvrdi da je zakon na njegovoj strani

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj incident nije izolovan slučaj

  • 0
devojka plaća taksi Foto: Shutterstock/2shrimpS

Najnoviji incident u Splitu ponovo je otvorio diskusiju o cenama taksi usluga i etici taksi vozača. Turista je, naime, za vožnju od trajektne luke do splitskog pozorišta platio neverovatnih 209 evra za samo pet kilometara, što je izazvalo šok i osudu među lokalnim stanovnicima i posetiteljima.

Prema navodima Dalmatinskog portala, turista je u taksi ušao u 19.52 sati, što ukazuje na to da nije reč o noćnoj vožnji, kada su cene obično više. OZbog ovoga, stručnjaci navode da ovakvi incidenti mogu dovesti do toga da gosti preispitaju svoje izbore prilikom posete Splitu.

Pored toga, organizacija koja bi trebala da reguliše ovakve situacije, navodi da je takva praksa legalna prema važećim zakonima, što postavlja pitanje o potrebi za reformama u ovoj oblasti. Mnogi građani smatraju da bi trebalo da postoje jasnije i strože regulative koje bi zaštitile potrošače od nepoštenih cena.

Ovaj incident nije izolovan slučaj, slični događaji su se dešavali i ranije, što dovodi do sve većeg nezadovoljstva među lokalnim vozačima koji posluju pošteno. Takvi slučajevi često postaju predmet medijskih izveštaja, ali se čini da ne postoji dovoljno proaktivnog delovanja da bi se ispravili ovi problemi.

Kao odgovor na ovu situaciju, građani su pozvali na veće inspekcijske nadzore i uvođenje jasnijih smernica za taksi usluge, kako bi se obezbedila fer i transparentna naplata. Samo vreme će pokazati da li će vlasti reagovati na pritisak javnosti i preduzeti korake kako bi zaštitile turiste i poboljšale imidž Splita kao turističke destinacije, prenosi Slobodna Dalmacija.

(Telegraf Biznis)

Video: Vila Meljak ili Menhetn: Čist luksuz u predgrađu Beograda, cena prava sitnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>