Ovde gosti odvajaju hiljade evra samo za degustaciju menija: Meso koje se služi nije za svačiji ukus
Tokijo ima mnoge atrakcije pa tako i restoran Ginza Kitafuku koji je proglašen najskupljim Mišelin restoranom u 2024. godini, a njegov degustacioni meni košta neverovatnih 2.130 dolara (nešto više od 2.000 evra).
Po ulasku u ovaj restoran gosti moraju da skinu cipele, a zatim sednu na pod. Oni koji imaju poteškoća sa sedenjem na podu mogu da rezervišu sto za šest osoba u zasebnoj prostoriji.
Najskuplji degustacioni meni se sastoji od crvene kraljevske krabe koju preferira i japanska kraljevska porodica i koja je toliko cenjena da ima sopstveni muzej.
Kuvari pred gostima ubijaju životinje pa ih potom pripremaju.
Ginza Kitafuku zauzeo je prvo mesto na listi koju je sastavio kulinarski magazin "Šefs pensil" (Chef's Pencil), koji je analizirao degustacione menije restrorana sa Mišelinovim zvezdicama širom sveta kako bi odabrala 15 najskupljih u 2024. godini.
Drugo mesto na listi je zauzeo restoran Ultraviolet u Šangaju gde degustacioni meni košta 1.230 dolara. Slede Caviar Russe iz Njujorka sa cenom od 975 dolara dok je na poslednjem, desetom mestu restoran Geranium koji se nalazi u Kopenhagenu i čiji degustacioni meni košta "samo" 590 dolara, prenosi Kliks.
(Telegraf Biznis)
Video: IQOS u Tokiju spremio spektakl za sva čula
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.