Ceca Sremica pravi čokoladu sa čuvenim srpskim specijalitetom: Svako ko je probao - oduševio se!

A. N.
A. N.    
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Čitav svet trese groznica zvana "Dubai čokolada" i verovatno da je malo onih i u Srbiji što nisu probali ovaj slatkiš koji je tokom poslednjih meseci postao jedan od najpopularnijih na planeti. Međutim, malo je onih koji znaju da i mi imamo čime da se ponosimo i da Svetlana Nikolin iz Vojke u Sremu pravi neverovatan delikates na srpski način – čokaladu sa čvarcima.

"Ideja je nastala iz čiste radoznalosti i želje da spojim dve stvari koje obeležavaju Srem – čvarke kao simbol domaće, stare kuhinje, i čokoladu kao nešto nežno, slatko i savremeno. Pomislila sam zašto ne bih spojila nespojivo? I tako je krenulo eksperimentisanje dok nisam došla do savršene mere" rekla je za RINU Ceca Sremica.

Kako bi napravila ovaj neobični slatkiš Ceca koristi kvalitetnu mlečnu čokoladu i domaće, hrskave čvarke koji se seckaju ručno.

"Proces je potpuno ručni – od topljenja čokolade, preko ukomponovanja čvaraka, do sipanja u kalupe. Sve radim pažljivo i sa puno ljubavi, bez industrijske proizvodnje. Ukus je iznenađujuće je dobar! Slano-slatko, sa teksturom koja puca pod zubima. Prvo osetite kremastu čokoladu, a onda blagi šmek čvaraka. Ljudi se iznenade koliko lepo funkcionišu zajedno – ukusi se ne tuku, već dopunjuju" kaže Ceca.

Za kratko vreme njena čokalada je postala apsolutni hit, pa je naručuju građani Srbije, ali mnogi naši ljudi koji žive u inostransvu i to kao poklon. Ova Sremica da se svi oduševe kad probaju slatkiš sa čvarcima.

"Uvek je prvo reakcija: "Čvarci i čokolada?!" ali posle zalogaja, dolazi "Pa ovo je stvarno dobro!" To je ono što me najviše raduje kada razbijemo predrasude i vidimo osmeh na licu. Čokolada je postala naš hit proizvod i nešto po čemu nas ljudi prepoznaju. Naručuju je kao poklon, ali i za sebe, kad žele nešto stvarno drugačije" kaže Svetlana.

Iako se pravi ručno od kvalitetne mlečne čokalade i domaćih čvaraka, Cecin delikates nije preskup poput famozne Dubai čokolade.

"Cena je 250 dinara za tablu od 100 grama. To je pristupačna cena za nešto što je ručno pravljeno, posebno i drugačije i što svakog nasmeje i iznenadi" poručuje uz osmeh Ceca Sremica.

(Telegraf.rs/RINA)

Video: Drama u Beogradu: Muž u Beogradu zatekao ženu sa drugim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>