TOS na 4. vinskoj viziji: Zajednička turistička i gastronomska ponuda privukla veliku pažnju posetilaca
Turistička organizacija Srbije, u okviru četvrtog međunarodnog sajma vina, hrane, rakija i turizma “Wine Vision by Open Balkan”, koji je juče svečano otvoren na Beogradskom sajmu, svojim aktivnostima izazvala je veliku pažnju brojnih posetilaca, a zajednički štand Srbije, Albanije i Severne Makedonije u hali 3 postao je centralno mesto okupljanja.
Posetioci su imali priliku da probaju autentične ukuse regiona, upoznaju se sa turističkom ponudom tri zemlje, fotografišu se u multimedijalnim instalacijama i razgovaraju sa
predstavnicima turističkih organizacija.
Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović istakla je da će posetioci tokom sva četiri dana sajma, koji se završava u utorak, 23. novembra, moći da vide objedinjenu turističku ponudu regiona, kao i bogatu gastronomsku prezentaciju Srbije.
-Želimo da prikažemo i tradicionalni i moderan način predstavljanja destinacija. Tokom dana predstavljamo različite stare zanate iz sve tri zemlje, a posetioci mogu i sami da se oprobaju u izradi rukotvorina. Tu je i multimedijalna prezentacija kroz kaleidoskop, gde svaki posetilac može da se fotografiše na nekoj od letnjih destinacija u našem regionu - rekla je Labović.
Na zajedničkom štandu tokom celog trajanja sajma smenjuju se filmske projekcije, kulturno- umetnički programi i promotivne aktivnosti posvećene hrani i domaćim proizvodima.
Direktorka TOS-a juče je ugostila delegaciju Albanije predvođenu ministrom poljoprivrede Andisom Salom, kao i državnu sekretarku Ministarstva poljoprivrede Srbije Danijelu Mirjanić.
Razgovori su, kako je istakla, bili posvećeni jačanju zajedničkih aktivnosti i daljoj turističkoj saradnji u okviru inicijative Otvoreni Balkan.
U hali 4 Beogradskog sajma, gde TOS, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama, učestvuje na sajmu “Food Vision”, predstavljena je i nova publikacija TOS-a „Srbija za stolom - Vodič kroz gastronomsko nasleđe“, koja na savremen način prikazuje autentične ukuse Srbije, istoriju srpske trpeze i specifičnosti regionalnih kuhinja. Publikaciju je predstavila urednica Vesna Zlatić, koja je istakla da ona pruža odgovore na pitanja šta se u raznim delovima Srbije jede, kako se gosti dočekuju i koji su neizostavni specijaliteti naše zemlje.
(Telegraf.rs)
Video: Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović se oglasila nakon vanredne sednice Vlade Srbije
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.