≫ 

RFZO: Od aprila besplatna vakcina protiv HPV

 ≫ 

Postoji više od 100 različitih vrsta HPV-a, a zaraženi obično nemaju simptome. Od pojedinih vrste virusa mogu da izrastu bradavice na rukama, stopalima, genitalijama ili u ustima

Komentari

  • Shampita

    19. januar 2022 | 10:37

    Ova vakcina je u upotrebi od 2006 god a kod nas postoje zadnjih par godina i plaća se oko 200 eura. Sada je hvala Bogu besplatna. Međutim, da li će roditelji odvesti decu na vakcinaciju? Ne. Mi živimo u srednjem veku. Postoje prenatalni testovi kojima se može još u trudnoći utvrditi da li je beba bolesna ili ne, no ipak mi ne praktikujemo medicinu, više volimo da gledamo u nebo i molimo se Bogu da nam podari zdravo dete a kad se rodi bolesno mi smo u šoku. Mi smo prvaci sveta u Evropi kada je smrtnost od raka grlića materice u pitanju. Drugi kada je smrtnost od raka dojke. Kod nas je još uvek sramota kad žena ima potrebu da se obrati ginekologu. Javljaju se kada bolest toliko uznapreduje da je već sve završeno, kada lekarima ostaje samo da vam kažu još koliko meseci ćete živeti. Samo je u Srbiji sramota da se kaže da je par imao problem pa su bebu dobili uz pomoć VTO. Hvala lepo na besplatnim vakcinama ali nažalost neće se koristiti, propašće a za koju deceniju neki od roditelja koji danas ne odvedu ćerku na vakcinaciju će sutra istu sahranjivati. To je realnost.

    • 19. januar 2022 | 10:54

      S

      @Shampita

      Bravo, veliko BRAVO za komentar. Ja imam 4 cerke i najstarija ima dovoljno god da se vakcinise i to ce i uraditi. Vakcinisala se i protiv Covida 19. Upisuje medicinu ove god i sama je rekla da nikako ne ide da upisuje medicinu, a da ne veruje u vakcine, medicinu i nauku. Na zalost, mnogo je primitivizma i zatucanosti u ovoj nasoj Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA