• 3

Zaboravite slobodno novčanik, platite - telefonom

Danas, 60 odsto korisnika koristi m-banking, a čak 85 odsto transakacija je beskontaktno

  • 3

Da ste pre nekoliko godina trgovcima ponudili da platite telefonom, satom ili ne daj bože, prstenom, verovatno bi bili prestravljeni, međutim, danas, za plaćanje vam ne treba ni novčanik.

Konačno je i u Srbiji omogućeno plaćanje mobilnim telefonom, zahvaljujući novom digitalnom proizvodu Sosijete ženeral banke - mCard.

Tako sada možete da plaćate svojim pametnim telefonom na svim POS terminalima u zemlji i inostrantvu, čak i kada ste bez interneta.

Nisu se samo u današnje vreme promenili trgovci, banke, kartičarske kompanije, danas je drugačiji pre svega potrošač. Sve više je onih koji bi pre da obave sve poslove sami, nego da pitaju bankare za savet. S druge strane, veliki igrači na tržištu diktiraju promene, tako da se menjaju trendovi u svetu i plastika polako izlazi iz upotrebe. Na vama ostaje izbor da li želite da vam telefon bude ujedno i novčanik.

- Pet velikih kompanija je radilo na ovom projektu godinu dana. Danas, 60 odsto korisnika koristi m-banking aplikaciju, a čak 85 odsto transakacija je beskontaktno - rekao je šef Službe za upravljanje integrisanim kanalima prodaje Sosijete ženeral banke Vladmir Dornik.

Da beskontaktno plaćanje postaje standard u Srbiji, veruje i Jelena Ristić, direktorka Mastercarda za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru:

- Duži niz godina radimo na popularizaciji takve prakse. I 55 odsto korisnika sada uvek bira beskontaktno plaćanje, čime smo prevazišli i evropski rast. Ono na čemu bi još trebalo raditi jeste promena svesti i edukacija.

Plaćanje je jednostavno baš kao i platnom karticom: u okviru mCard sekcije u već postojećoj m-banking aplikaciji Sosijete ženeral banke pokreće se opcija plaćanja, unosi PIN za m-banking aplikaciju i zatim telefon prislanja na POS terminal trgovca, a odmah nakon toga mCard vas obaveštava da li je plaćanje bilo uspešno.

Da dodamo, mCard je dostupan svim klijentima Sosijete ženeral banke koji imaju aktivne Mastercard platne kartice i deo je već postojeće m-banking aplikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. maj 2019 | 20:11

    Dođite malo u provinciju. Da vidite kada će to da zaživi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>