• 1
 ≫ 

Gugl dao predlog Huaveiju, rat IT giganata na odloženo

 ≫ 

Suspenzija bi, prema predlogu, trebalo da traje do 15. avgusta

  • 1

Kompanija Gugl ponudila je Huaveiju da privremeno obustavi suspenziju svoje usluge na njihovim telefonima.

Suspenzija bi, prema predlogu, trebalo da traje do 15. avgusta.

Ovaj potez usledio je nakon što je Američka privredna komora odlučila da da Huaveiju odobri licencu na 90 dana kako bi pomogla njihovim korisnicima.

- Ažuriranje i bezbednost telefona je u svačijem interesu i ova privremena licenca dopušta nam da nastavimo da pružamo softverska ažuriranja i sigurnosne zaštite za postojeće modele u sledećih 90 dana - rekao je portparol Gugla.

Podsetimo, Gugl je šokirao svet najavom da prekida deo saradnje, odnosno da uskraćuje licencu za korišćenje Android operativnog sistema i ukida softverska ažuriranja za buduće modele kineskog proizvođača telefona.

Krajem prošle sedmice, Ministarstvo trgovine je dodalo Huavej i 68 drugih pravnih lica na "crnu listu" izvoza, čime praktično onemogućava kineskoj kompaniji da kupuje robu proizvedenu u SAD.

Preduzeća koja se nalaze na "crnoj listi" smatra se da su angažovana u aktivnostima koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost ili spoljnopolitičke interese SAD-a, dodaje američka televizija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćomi

    21. maj 2019 | 15:49

    Samo vi slušajte američke birokrate, i propast vam je zagarantovana.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>