• 1
 ≫ 

Huavei: Mi smo žrtva nasilničkog ponašanja Amerike

 ≫ 

Huavei ne krivi Gugl zbog donete odluke

  • 1

Kineski proizvođač telekomunikacione opreme Huavei nazvao je sebe žrtvom "nasilničkog ponašanja" SAD i saopštio da radi sa Guglom na suzbijanju trgovinskih ograničenja koja je prošle nedelje uveo Vašington.

- Oni (Gugl) imaju nultu motivaciju da nas blokiraju. Blisko sarađujemo sa Guglom kako bismo utvrdili na koji način Huavei može da reši situaciju i posledice odluke američkog ministarstva trgovine - izjavio je za Rojters Abraham Lju, predstavnik Huaveja u institucijama EU.

Lju je rekao i da Huavei ne krivi Gugl zbog donete odluke i da je prerano reći kakve će biti posledice.

- Huavei postaje žrtva maltretiranja američke administracije. Ovo nije samo napad na Huavej. To je napad na liberalni poredak zasnovan na pravilima - dodao je Lju.

Gugl, koji je u nedelju najavio prekid veza sa Huaveijem da bi ispoštovao odluku Vašingtona kojom je ovaj telekom gigant stavljen na takozvanu "crnu listu", danas je saopštio da će nastaviti saradnju s kineskom kompanijom tokom narednih 90 dana, ubrzo nakon što su SAD privremeno ublažile trgovinske restrikcije uvedene Huaveiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>