• 0

Kompanija koja ima razvojni centar u Srbiji izdala obveznice od 50 miliona €

Obveznice su izdate sa rokom dospeća od pet godina i kamatnom stopom od 4,75 odsto

  • 0

Multinacionalna kompanija za strateške promene i tehnologiju sa sedištem u Estoniji i razvojnim centrom u Srbiji gde zapošljava preko 60 stručnjaka zaključila je emisiju obveznica od 50 miliona evra, kako bi podstakla napore kompanije za proširenje i refinansirala postojeće obveznice.

Obveznice su izdate sa rokom dospeća od pet godina i kamatnom stopom od 4,75 odsto.

Prema Priitu Alamaeu, osnivaču i izvršnom direktoru Nortala, ovo je najveća emisija obveznica do sada za Nortal, koju su uglavnom upisivali renomirani institucionalni investitori.

- Uspeh ove emisije obveznica, aktivna zainteresovanost investitora i kuponska stopa od 4,75% svedoče o dobrom ugledu Nortala među investitorima - rekao je Alamae.

- Posebno mi je drago što je emisija obveznica tako dobro prihvaćena na jednom od naših najznačajnijih tržišta – Nordijskoj regiji -  kaže Alamae, dodajući da 75% potražnje dolazi prvenstveno od institucionalnih investitora iz Finske, Švedske i Norveške, a 25% od investitora i penzionih fondova iz Litvanije, Estonije i kontinentalne Evrope.

Proteklih godina, Nortal je brzo rastao po pitanju broja zaposlenih i po prihodima, a sve je propraćeno i proširenjem poslovanja na više zemalja.

Ukupna dobit od obveznica u visini od 50 miliona eura će se iskoristiti za refinansiranje postojećih obveznica i u opšte korporativne svrhe, što će Nortalu omogućiti nastavak ubrzanog rasta kroz taktičke akvizicije na postojećim tržištima. Emisija, sa rokom dospeća od pet godina i kuponskom stopom od 4,75%, plaćaće kamatu na polugodišnjem nivou.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>