• 3

Šamar koji će tek da boli: Epl seli deo proizvodnje iz Kine

Proizvođač "ajfona" je zaključio da su rizici od prevelike zavisnosti od proizvodnje u Kini isuviše veliki i da se čak umnožavaju

  • 3

Kompanija Epl je zatražila od glavnih dobavljača da procene efekte izmeštanja 15 do 30 odsto svojih proizvodnih kapaciteta iz Kine u jugoistočnu Aziju, u sklopu priprema za restrukturiranje svog lanca snabdevanja, prema pisanju japanskog lista "Nikei ejžan rivju".

Zahtev kompanije Epl posledica je dugotrajnog kinesko-američkog trgovinskog spora, a čak ni rešavanje tog spora neće dovesti do promene odluke kompanije, piše taj list pozivajući se na više izvora.

Proizvođač "ajfona" je zaključio da su rizici od prevelike zavisnosti od proizvodnje u Kini isuviše veliki i da se čak umnožavaju.

Od ključnih Eplovih dobavljača - Fokskona, Pegatrona, Vistrona, glavnog proizvođača "mekbuka" Kuanta kompjutera, proizvođača "ajpeda" Kompal elektroniksa, proizvođača "ajpoda" Inventeka, kompanija Lukšer-ICT i Gerteka - zatraženo je da procene opcije poslovanja van Kine, piše “Nikei”.

Zemlje koje se razmatraju su Meksiko, Indija, Vijetnam, Indonezija i Malezija, a Indija i Vijetnam su među favoritima za pametne telefone, prenosi "Nikei", pozivajući se na neimenovane izvore.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    19. jun 2019 | 13:06

    Ma koliko se trudili svi da sputavaju i unistavaju Kinu,KINEZI SU VELESILA U SVAKOM POGLEDU!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>