• 0

"Srbija ima fantastične inženjere, a to će tek doći do izražaja"

Ogroman inženjerski potencijal Srbije još će više doći do izražaja u buducnosti

  • 0

Ogroman inženjerski potencijal Srbije, zajedno sa partnerima u okruženju, iz Izraela, SAD, Rusije i Kine još će više doći do izražaja u buducnosti, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je u Sofiji, gde je učestvovao na “Inostart Forumu”, rekao da je to bila odlična konferencija za razmenu iskustva, jer regionalna saradnja sa kolegama iz Bugarske, Mađarske, Izraela može da doprinese da IT i inovacione kompanije rade zajedno, ne samo za naša, već prevashodno za treća tržišta.

- Da rade za celu Evropu, ceo svet. Budućnost je u saradnji - podvukao je Popović u izjavi za Tanjug.

Nenad Popović Foto: Telegraf.rs

Popović je istakao da je ključni element za takav razvoj IT sektora znanje naših inženjera.

Srbija, kaže, ima fantastične inženjere, što su prepoznali evropski i američki partneri.

- Razgovarali smo ovde o tome sa investicionim fondovima iz Izraela, Amerike, sa partnerima iz Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije… i svi su ocenili da Srbija ima veliki potencijal i da ga treba iskoristiti još više - naglasio je Popović.

On je ponovio da Srbija ima ima izvanredan izvoz IT usluga, servisa i proizvoda - prošle godine je izvoz IT bio 1,15 milijardi evra, u prvom kvartalu ove godine zabeležen je rast od gotovo 40 odsto u prvom kvartalu, a u narednih nekoliko godina očekuje se da vrednost izvoza IT bude 2 milijarde evra, što pokazuje ogroman kapacitet Srbije u inovacijama i novim tehnologijama.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>