• 3
 ≫ 

Tvorac USB-a priznao: "Da, priključak je prilično iritantan, ali postoji razlog za to"

 ≫ 

Kako stvari stoje, vašu frustraciju deli i sam tvorac USB-a

  • 3

Koliko ste puta ovo proživeli: uključujete miš u računar putem USB-a, ne ulazi, okrećete priključak, opet ne ulazi, vratite ga na prvobitni položaj i onda se zbog nekog razloga priključi. Kako stvari stoje, vašu frustraciju deli i sam pronalazač USB-a.

Nekada davno, 1996, Intel je izbacio prvi USB port i samim time promenio svet - na bolje ili na gore. National Public Radio je tokom nedavnog intervjua sa pronalazačm priključka Ajayjem Bhattom razgovarao o radu na standardu i razlozima zbog čega nam popularni priključak već duže vreme zagorčava živote.

 - Najiritantnija stvar vezana uz USB činjenica je da ga možete okrenuti - rekao je Bhatt, naglasivši da uprkos svemu misli da je dizajn USB-a 1.0 bio ispravan i opravdan. Razlog zbog kojeg se priključak može okrenuti na 'pogrešnu stranu' leži u njegovoj potencijalnoj ceni. Da ga je, naime, proizveo s mogućnošću priključka na obe strane, u njega bi morao instalirati dvostruku dozu elektronike (jednu za svaku stranu) što bi celu stvar učinilo nepotrebno skupljom.

- Ako se prisetim trenutka kada sam dovršio dizajn ulaza i njegovih nedostataka koje nas progone godinama, saglasan sam da se radilo o komplikovanom rešenju -  komentarisao je Bhatt.

VIDEO: Čovek koji je osmislio robotske senozorske ruke otkriva šta nam donosi budućnost tehnologije

(Telegraf Biznis/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>