• 2

Spektakl: Bitkoin ide na 13.000 dolara

Bitkoin od početka ove godine ojačao za 230 odsto

  • 2

Cena bitkoina se približila nivou od 13.000 dolara, dotakavši  sedamnaestomesečni maksimum i nastavljajući zapanjujući preokret u 2019. godini.

Digitalna valuta je skočila na 12.919 dolara u ranim jutarnjim satima, prema indeksu cena CoinDesk-a.

To je najviši nivo ove virtuelne valute od januara 2018. godine, navodi CNBC i dodaje da je bitkoin od početka ove godine ojačao za 230 odsto.

kripto

Foto: Printscreen

Bitkoin je i najveći dobitnik među najpopularnijim kriptovalutama, a njegova dominacija na trzištu sada se kreće preko 60 odsto, navodi CoinMarketCap.

Taj, najpoznatiji digitalni token je ove godine doživeo spektakularan zaokret jer je investitorima privuklo pažnju to što su se velike kompanije, poput Fejsbuka, uključile u kripto prostor.

Fejsbuk je prošle nedele objavio plan za lansiranje sopstvene virtuelne valute "libre", koja će se koristiti za plaćanja, a biće pod nadzorom konzorcijuma kompanija među kojima su i Visa i Uber.

Međutim, za rast bitkoina nije kriva samo fejsbukova libra, postoji još jedan razlog, a detaljnije o tome čitajte u našoj posebnoj vesti.

(Telegaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>