• 8
 ≫ 

Potvrđeno za Telegraf Biznis: NLB želi Komercijalnu banku

 ≫ 

Kako je naš trenutni tržišni udeo u Srbiji ispod 2 odsto, zainteresovani smo za pronalaženje načina za rast poslovanja u vašoj zemlji

  • 8

Nova ljubljanska banka (NLB) zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke, potvrđeno je za Telegraf Biznis u sedištu ove banke u Ljubljani.

- Srpsko tržište je najveće tržište u regionu kada je reč o našem sektoru i time, naravno, jedno od glavnih tržišta u našem okruženju poslovanja. Kako je naš trenutni tržišni udeo u Srbiji ispod 2 odsto, zainteresovani smo za pronalaženje načina za rast poslovanja u vašoj zemlji, i preko M&A (akvizicije) ako bismo pronašli dobru priliku. U tom cilju analiziramo i pratimo sve transakcije na tržištu, uključujući i Komercijalnu banku - rečeno je u NLB za Telegraf Biznis.

Osim NLB, za preuzimanje jedne od najvećih banaka u Srbiji bore se i Rajfajzn banka, AIK banka srpskog biznismena Miodraga Kostića i američko-evropski konzorcijum, kojeg čine Ripplewood Advisors, Direktna Banka i grčka Eurobank.

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je sedam investitora zainteresovano za kupovinu Komercijalne banke. On je kazao da je u ovom trenutku knjigovodstvena vrednost Komercijalne banke nešto iznad 400 miliona evra.

- Mi smo u procesu da pronađemo strateškog partnera za Komercijalnu banku. Juče je istekao rok - rekao je ministar navodeći da ne može u ovom trenutku da kaže ko su oni dok tenderska komisija ne proveri sve ponude i donese zvaničnu odluku.

On naveo i da je država vlasnik oko 43 odsto akcija i dodao da će proces odlučivanja biti transparentan i da će javnost o svemu biti obaveštena.

VIDEO: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Vesna Bjelić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja

    3. jul 2019 | 14:25

    Zar Slovencima da prodamo banku !!! Strasno !!! Nikad se necemo nauciti pameti!!! A zasto je uopste prodavati !!!

  • Raša

    3. jul 2019 | 13:57

    Ako Slovenci uzmu odmah gasim račun.

  • Tripko

    3. jul 2019 | 15:30

    Aj neka neko normalan objasni kako to da oni imaju racunicu i interes da uzmu nasue banke a drzava ne... E samo da ne izovore ono nismo konlurentni jer koliko se vidi kod svih je kamata ista dakle visoka... Sanjam dan kada ce se dignuti kuka i motika... Mada i dzaba mi smo retardirana nacija

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>