• 0
 ≫ 

Nova kompanija za jedinstvenu platformu za plaćanje iskorak na fin-tech tržištu BiH

 ≫ 

Danas je u Sarajevu u prostorijama Raiffeisen banke potpisan ugovor o osnivanju kompanije ESP BH d.o.o. između predstavnika Raiffeisen banke, BH Telecoma te kompanija Comtrade i QSS

  • 0
Comtrade, Raiffeisen banka

Potpisivanje ugovora o osnivanju kompanije ESP BH d.o.o. između predstavnika Raiffeisen banke, BH Telecoma te kompanija Comtrade i QSS Foto: Promo

Delatnost novoosnovane kompanije je izgradnja i implementacija jedinstvene platforme koja će pravnim i fizičkim licima omogućiti povezivanje u cilju vršenja plaćanja roba i usluga, režijskih računa kao i slanje novca drugim korisnicima putem posebne mobilne aplikacije.

"Ljudi danas imaju sve manje vremena i sve su više okrenuti tehnologiji, a digitalizacija se provodi u svim sferama života pa tako i u oblasti finansijskih usluga. Mi kao Banka razvijamo nove usluge kako bismo se prilagodili klijentima i rešili njihove potrebe na intuitivan i savremen način. Ova inovacijska platforma, koja do sada nije bila dostupna na bh. tržištu, će klijentima olakšati svakodnevna plaćanja na kasi u trgovinama, slanje novca drugim korisnicima aplikacije, i pojednostaviti izmirenje režijskih računa", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i dodao da ga raduje što Banka ima priliku da s iskusnim partnerima radi na razvoju dinamične i pouzdane platforme koja će kreirati novo korisničko iskustvo kod klijenata.

Comtrade, Raiffeisen banka

Potpisivanje ugovora predstavnika kompanija Comtrade, Raiffeisen, BH Telecoma i QSS-a Foto: Promo

Aplikacija će biti dostupna fizičkim licima koji su korisnici bilo koje od mobilnih mreža u BiH, paralelno uz otvaranje tekućeg računa ili vezivanjem za postojeći tekući račun u Raiffeisen banci.

"BH Telecom je dokazani lider u implementaciji novih tehnologija. Danas se nalazimo u potpuno novom digitalnom dobu i BH Telecom ponovo, ovaj put sa partnerima, postavlja standarde za koje smo sigurni da će veoma brzo postati sastavni deo našeg svakodnevnog života. Svoju ulogu tehnološkog lidera i enablera u razdoblju digitalne transformacije društva, BH Telecom sada i potvrđuje uspostavljanjem prvog u nizu ekosistema, a koji se odnosi na fin-tech oblast. Izgradnja ovog ekosistema za plaćanje, u saradnji sa našim partnerima, ima za cilj da primenom naprednih komunikacijskih tehnologija na finansijske usluge, omogući našim korisnicima nove generacije servisa da dobiju jasne i lako razumljive sisteme za sve vrste svojih plaćanja. Dodatna vrednost se odnosi na brzinu i komfor pri plaćanju, kao i učestvovanje u loyalty programima", izjavio je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.

Comtrade, Raiffeisen banka

Predstavnici kompanija Comtrade, Raiffeisen, BH Telecoma i QSS-a Foto: Promo

Rešenja kompanija Comtrade i QSS, koje iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i uspešno implementirane projekte, podržavaju globalne standarde u bankarskom i telco sektoru, sa akcentom na jednostavnost, brzinu i sigurnost.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>