• 0

Huavej je upravo poslao crnu listu - otkaz za stotine Amerikanaca

Futurewei Technologies upravo je i bio osnovan delom zbog bliske saradnje sa američkim univerzitetima i istraživačima

  • 0

Američki istraživački ogranak kineske kompanije Huavej, Futurewei Technologies, najavio je otpuštanje radnika, svedoče dva radnika te kompanije.

Ovaj potez dolazi dva meseca nakon što je američka vlada stavila Huavej na crnu listu, čime je njena filijala u SAD "protivzakonito" prenela sporne tehnologije.

Jedan od radnik kaže da će otkaz dobiti većina radnika, odnosno 70 odsto.

Drugi radnik svedoči da je iz sedišta Huaveja iz Kine poslata lista za otkaz, i da se već počelo sa optuštanjima. Iz Huaveja se nisu oglašavali.

Huavej je jedan od najvećih proizvođača telekomunikacione opreme na svetu. Odeljenje za trgovinu SAD je stavilo firmu na svoju listu “organizacija koje predstavljaju bezbednosne rizike.

Futurewei Technologies ima kancelarije u Silicijumskoj dolini i u Čikagu, Sijetlu, Dalasu. Kompanija je podnela više od 2.100 patenata u oblastima kao što su telekomunikacije, 5G mreže, kao i tehnologije za video i kamere, prema podacima američke Kancelarije za patente.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>