• 0

Majkrosoft ulaže milijardu dolara u kompaniju Ilona Maska

Vizija OpenAI-a i Majkrosofta je da veštačka inteligencija sarađuje sa ljudima kako bi pomogla u rešavanju multidisciplinarnih problema

  • 0

Američki tehološki div Majkrosoft uložiće jednu milijardu dolara u kompaniju OpenAI u vlasništvu Ilona Maska, radi razvoja tehnologija veštačke inteligencije koje mogu da rešavaju kompleksnije zadatke, objavile su dve kompanije.

Kroz partnerstvo, kompanije će razviti nove superkompjuterske tehnologije na Majkrosoftovoj platformi Azure AI, a Majkrosoft će postati OpenAI-ov ekskluzivni provajder klaud usluga, prenosi američka mreža CNBC pozivajući se na saopštenje dve kompanije.

- Moderni sistemi veštačke inteligencije dobro funkcionišu kada je u pitanju specifičan problem za koji su prošli obuku, ali za dobijanje sistema veštačke inteligencije koji će pomoći u rešavanju nekih od najtežih problema sa kojima se danas suočava svet, biće potrebna generalizacija i duboko ovladavanje višestrukim AI tehnologijama - navodi se u saoopštenju.

- Vizija OpenAI-a i Majkrosofta je da veštačka inteligencija sarađuje sa ljudima kako bi pomogla u rešavanju multidisciplinarnih problema, uključujući globalne izazove kao što su klimatske promene, personalizovana zdravstvena zaštita i obrazovanje - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>