• 0
 ≫ 

Pošta počinje da menja kriptovalute - da li ste spremni za digitalizaciju

 ≫ 

To je rezultat sprovođenja pilot-projekta u sklopu većeg procesa digitalizacije poslovanja, što je jedna od razvojnih strategija Hrvatske pošte

  • 0

Od 15. jula svi domaći i strani korisnici svoje kriptovalute mogu promeniti u kune u zadarskim poštanskim kancelarijama, saopšteno je iz Hrvatske pošte.

To je rezultat sprovođenja pilot-projekta u sklopu većeg procesa digitalizacije poslovanja, što je jedna od razvojnih strategija Hrvatske pošte.

Kriptovalute poslednjih godina imaju sve više korisnika, a Hrvatska pošta želi, sa svojom mrežom od 1016 poštanskih poslovnica, da doprinese njihovoj popularnosti. Ulaskom na tržište digitalnih valuta, Hrvatska pošta ima nameru da potvrdi svoj položaj i bude jedan od lidera u digitalnoj transformaciji.

Kriptovalute

Foto: Shutterstock

Pilot-projekt ostvaruje se u saradnji s hrvatskom kompanjom koja već pet godina vodi servis bitcoin-menjacnica.hr, sprovodi se u tri poštanske poslovnice u Zadru (Š. Kožičića Benje 1, Josipa Jurja Strossmayera 8 i Ulici akcije Maslenica 1), a pokazaće interes tržišta za ovakvu vrstu usluge.

Cilj Hrvatske pošte je da ponudi mogućnost zamene kriptovaluta u svim većim naseljima i turističkim centrima u Hrvatskoj.

Zamena kriptovaluta za kune obavlja se u nekoliko jednostavnih koraka. Nakon podnošenja zahteva skenira se QR kod, korisnik u poštanskoj poslovnici dobija gotovinu. Trenutno je moguće zameniti pet najčešće korišćenih kriptovaluta (bitcoin, ethereum, stellar, ripple i EOS), kažu iz Hrvatske pošte.

(Telegraf Biznis / Bankar.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>