• 1
 ≫ 

Džef Bezos je upravo unovčio svoje akcije, zavrteće vam se koliko je zaradio u trenu

 ≫ 

Najbogatiji čovek prodao je akcije vredne skoro dve milijarde dolara

  • 1
džef bezos, amazon, milijarder Foto: Tanjug/AP

Džef Bezos upravo je unovčio akcije Amazona u vrednosti od 1, 8 milijardi dolara, što može da bude najveća rasprodaja akcija ikada.

Prema podacima Komisije za hartije od vrednosti, Bezos je u poslednja tri dana jula izlistirao 965, 612 akcija, u vrednosti od oko 1.900 dolara po akciji.

To znači da je najbogatiji čovek na svetu upravo povećao svoje novčane zalihe za više od 1,8 milijardi dolara. Bezos je sada "težak" 117 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Forbs ocenjuje da bi ta prodaja mogla da bude Bezosova najveća prodaja u dolarima otkako je osnovao Amazon 1994. godine i internet trgovca na malo pretvorio u kompaniju od skoro tri biliona dolara.

Ova prodaja predstavlja, 1, 6 ukupnog Bezosovog vlasništva u Amazonu, što sada iznosi 58,142,479 akcija posle julske rasprodaje.

Najbogatiji čovek na svetu je u aprilu najavio da će prodavati milijardu dolara vredne akcije svake godine, kako bi finansirao Blue Origin LLC-a, raketnu kompaniju koja se bavi pronalaskom rešenja kako poslati ljude u svemir.

Podsetimo, Bezos je već to i radio čime je objavio ozbiljnost svojih namera.

- Jedini način na koji vidim ovaj finansijski resurs je pretvaranje mojih dobitaka iz Amazona u svemirska putovanja - rekao je nedavno.

Spekulisalo prethodnih dana kako Amazon planira da sa Hrvatskom poštom ostvari ekskluzivnu saradnju za dostavu u celoj Hrvatskoj, a potencijalno i u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Pročitajte koliko su realne šanse da najveći svetski onlajn trgovac dođe kod nas. 

VIDEO: Ko je najplaćeniji sportista ikada?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>