• 2

Marko Čadež čestitao kompaniji "CarGo" ulazak na "Forbsovu" listu

Srpska kompanija se našla na listi 10 svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena

  • 2

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež čestitao je kompaniji "CarGo Technologies" ulazak na "Forbsovu" listu "deset svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena", i istakao da zahvaljujući CarGo i sličnim aplikacijama Srbija postaje prepoznata u svetu kao mesto koje ne samo da primenjuje najsavremenije tehnologije, već i kreira novu vrednost.

- Ovo priznanje je još jedan dokaz da je srpska start-up zajednica svojom pameću, inovativnošću i kreativnošću sposobna da stvara proizvode koji transformišu tradicionalne industrije kod nas, ali i u svetu - izjavio je Čadež, saopšteno je iz PKS.

Prema njegovim rečima, PKS pružanjem podrške "CarGo" i start-up zajednici podstiče mlade ljude da svojim inovacijama razvijaju izvozne proizvode za 21. vek, ostanu u zemlji i ovde otvaraju nova i bolje plaćena radna mesta.

- "CarGo" i slične kompanije su najbolji ambasadori srpske privrede. Kao što se ponosimo Novakom Ðokovićem, košarkašima, vaterpolistima, sve više je i novih proizvoda, usluga i poslovnih modela koji se globalno primenjuju i po kojima nas svet prepoznaje - zaključuje Čadež.

U "Forbsu" je objavljeno da "CarGo" trenutno ima više od 600 hiljada registrovanih korisnika i tri hiljade partnera koji pružaju ovu uslugu, kao i da platforma nakon Beograda, širi svoje poslovanje u Beču, Cirihu i Sent Tropeu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    8. avgust 2019 | 13:30

    A to što navededena firma ne posluje u okvirima zakona u Republici nije uopšte bitno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>