• 0
 ≫ 

Zakazao kad je najpotrebnije: Blokirali 100.000 $ u bitkoinima koje su bile za spas Amazonije

 ≫ 

Nije prošla transakcija u bitkoinima

  • 0
Bitkoin, bitcoin, sumski pozar Foto-ilustracija: Shutterstock

Kontroverzni procesor za plaćanje kripto-valutama BitPay suočava se sa još jednom PR noćnom morom nakon što je kompanija odbila donaciju u iznosu od 100.000 dolara za dobrotvornu organizaciju Prašume Amazonije.

Naime, prema pritužbi na društvenim mrežama kompanije Amazon Watch, organizacije koja želi da podrži ekologiju i autohtonu populaciju amazonske prašume, plaćanje nije uspelo da prođe interne provere BitPay-a.

Donator je želeo da pomogne da se suzbiju ogromni požari u Amazoniji, kažu iz dobrotvorne organizacije, ali nije mogao da izvrši plaćanja u bitkoinu (BTC).

Zvaničnici su pokušali da kontaktiraju BitPay, ali nisu dobili odgovor.

- Želimo da kontaktiramo ovu osobu kako bismo rešili ovo pitanje, ali nemamo način da to učinimo. Potrebna nam je vaša pomoć, što pre. Hvala vam - apelovali su na Tviteru.

Razlog za blokiranje je navodno taj što je maksimalni limit plaćanja Amazon Watch-u postavljen na ispod 100.000 dolara. Nakon što je BitPay savetovao osoblje da to promeni, rekli su da je nemoguće automatski i da moraju da podnesu zasebnu dokumentaciju.

Softverski inženjer Alen Kaul je apelovao na Amazon Watch da odustane od BitPay-a i da koristi otvoreni kod.

VIDEO Požari gutaju "pluća sveta": Dim je toliko gust da je Sao Paulo u mraku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>