• 0
 ≫ 

Da li ste čuli za šaljivu valutu? Slavi rođendan i beleži sjajan rast

 ≫ 

Možda vam ništa ne znači, ali ne možete da poreknete da je bar simpatično

  • 0
Dogecoin Foto: Shutterstock

Dogecoin, kriptovaluta koja je nastala kao parodija na kripto-groznicu, ovog leta proslavlja svoj rođendan, i sada vredi čak 349,508,332 dolara.

Porast Dogecoina i drugih potomaka bitkoina je pre svega zahvaljujući činjenici da se oni smatraju "jeftinijim“ u poređenju sa bitkoinom ili drugim kripto-valutama, ali i svojim karaktersitikama koje su specifične.

Prema podacima Coin marketa, trenutna tržišna vrednost Dogecoina je skoro 350.000.000 dolara i trguje se za 0.002563 dolara po tokenu.

Rast ove digitalne valute u jednom trenutku bio je 400 odsto.

ZNATE LI ŠTA JE DOGECOIN?

Dogecoin, kriptovaluta koja je nastala iz mimova na kojima je pas rase Shiba Inu. Iako trenutna vrednost ove šaljive kriptovalute, nije ništa u odnosu na to koliko vredi bitkoin, često se govori o njoj, budući da je u poslednje vreme mnogi koriste za davanje takozvanog internet bakšiša, što je neka vrsta unapređene like opcije.

Mimovi (MEME) su jpg ili gif formati, ponekad i video klipovi, sa propratnim tekstom, a svaki mim je zasnovan na jednom konceptu, koji svaki korisnik može da menja, ali ne sme da remeti osnovnu strukturu. Cilj im je da prenesu neku poruku, obično ironičnu, koja ima funkciju društvene kritike. Oni ne poznaju državne granice, a u njihovom rasprostiranju jedini ograničavajući faktor jeste dostupnost interneta, što negde ukazuje na brzinu razvoja globalne komunikacije. Mimovi su sada odigrali svoju ulogu i u formiranju jedne kriptovalute, te je Dogecoin, kako se valuta zove, postala jedna od omiljenih tema internet šaljivdžija.

Dogecoin se prvi put pojavio 2013. godine, te njegova vrednost od tada raste, iako brzinom koja čak i onome ko se uopšte ne razume u investicije, trenutno ne znači baš ništa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>