• 0

Sukob dva titana: Gugl klevetao Epl, pa je ovaj rešio da ne ćuti

Epl rešio da prekine ćutanje

  • 0

Epl je rešio da više ne ćuti, i oglasio se povodom izveštaja Gugla oko bezbednosnih nedostataka koji bi mogli da se iskoriste za hakovanje ajfona.

Epl navodi da je Gugl pogrešno predstavio činjenice, kako bi ublažio strah među svojim korisnicima.

Guglov tim za sajber bezbednost napravio je izveštaj prošle nedelje i tvrdio da bi masovno hakovanje ajfona moglo da ostavi hiljade uređaja na dlanu, odnosno da postoji opasnost za sve one koji su posetili određene veb lokacije.

Kako su saopštili ta opasnost preti već dve godine.

Nezadovoljan nalazima, Epl je predstavio svoju stranu priče i uverava korisnike u sigurnost svojih proizvoda. Iako nije negirao postojanje ranjivosti, optužio je Gugl za pogrešno predstavljanje obima problema.

Epl je rekao da je njegov rival doveo u zabludu javnost tvrdeći da preti masovno hakovanje ajfona.

Kompanija je objasnila da je napad bio "usko fokusiran" pošto je bilo oko desetak adresa sa sadržajem vezanim za kinesko područje.

- Guglov post stvara lažni utisak i izaziva zabrinutost kod svih korisnika ajfona da su njihovi uređaji ugroženi - navodi se u saopštenju proizvođača ajfona.

Epl je takođe navdeo da Gugl preterao sa dužinom vremena napada, koji su trajali otprilike dva meseca, navodi tehnološki gigant, umesto dve godine koje je rivalska kompanija navela. U izjavi se dodaje da su greške ispravljene još u februaru.

Sukob između dva američka tehnološka diva dolazi baš uoči velikog događaja u Kaliforniji, u kojem se očekuje da će Epl predstaviti svoje najnovije proizvode, uključujući ajfon nove generacije i Epl voč nove modele.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>