• 0

Kompanija iz Holandije zapošljava radnike bez razgovora za posao i slanja CV-a

Reč je o takozvanom otvorenom zapošljavanju

  • 0

Kompanija "MamaLoes" prva je u Holandiji koja je počela sa zapošljavanjem radnika bez podnošenja rezimea i propratnog pisma.

Reč je o takozvanom otvorenom zapošljavanju, gde ljudi koji žele da rade treba samo da ostave svoje ime i kontakt podatke i da čekaju poziv. Budući da radnici ne ispunjavaju nikakve upitnike i ne idu na posebne razgovore sa poslodavcem, posao dobijaju kada dobiju poziv iz firme.

Kompanija "MamaLus" bavi se prodajom predmeta za decu preko interneta.

kičma, sedenje, bol u leđima, leđa, vrat, posao računar

Foto: Shutterstock

- Počeli smo da zapošljavamo ljude ne postavljajući nikakva pitanja i to se zove otvoreno zapošljavanje - rekao je direktor kompanije "MamaLus" Lus de Volder.

On je rekao da se odluka o zapošljavanju ne donosi na osnovu procene kandidata prema iskustvu ili nečem drugom.

- Nama je dovoljno da ta osoba kaže da može da obavlja taj posao. Mi njima onda dajemo priliku da obavljaju taj posao i da se dokažu - rekao je De Volder.

On je dodao da radnici počinju sa minimalnom platom, ali vremenom mogu da napreduju. Otvoreni koncept zapošljavanja potekao je iz pekare "Grejston" u Njujorku koju je osnovao učitelj zen filozofije.

(Telegraf Biznis / www.021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>