• 3

Upravo je neko postao bitkoin milijarder, ali nažalost, ne znamo ko

Nije poznato ni ko je primio ni ko je poslao novac

  • 3

Pre nekoliko dana izvršena je bitkoin transakcija vredna više od milijardu dolara. To je vidljivo iz više izvora koji prate sve transfere putem bitkoina.

Međutim, ko je taj transfer izvršio nije poznato jer tehnologija koja stoji iza kripto valute, blokčejn podrazumeva anonimnost. U ovom slučaju 94.504 bitkoina je prebačeno iz nekoliko takozvanih digitalnih voleta u druge. To je trenutno tačno milijardu dolara. Može se videti da je novčanik prijemnika primio ukupno 30 transakcija, od kojih 29, međutim, čine samo delić. Prema "token analitičaru“, največi deo novca dolazi od kripto-valute Huobi Global.

Poslednjih godina bitkoni i druge kripto valute više puta su kritikovani, jer anonimni sistem favorizuje kriminalne aktivnosti. Sve što vam treba je tzv. volet, koji ima odgovarajući identifikacioni broj. Međutim, to se ne može direktno povezati sa vlasnikom.

Inače, do sada je rekord u transakciji zabeležen 2017 godine i iznosio je 872 miliona dolara.

I teroristi poslednjih godina sve više više koriste bitkoin. Iako je u 2009. bilo oko 100 transakcija dnevno, taj broj se u 2017. godini popeo na 282.000 transakcija.

VIDEO: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi "kopali" Bitkoin

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    Sprema se Baktt koji mora imati odredjenu kolicinu BTC-a u rezervi.

  • Evo ovako

    Prvo niko nije postao milijarder jer neko ko već poseduje sve ove kripto valute prebacio sa jedne na drugu adresu. Drugo,teroristi sve više koriste kripto za transakcije je naduvana priča,razmislite koliko koriste tek papirni novac pa niko ne diže frku.

  • Bitkoin

    Ovde nikad i neće biti šta poznato.piramida visoke klase.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke