• 2
 ≫ 

Ilon Mask je pokazao da zna zašto se Srbi i Hrvati svađaju, ali ono važnije - kako naručiti Teslu?

 ≫ 

Vest da Tesla automobili stižu u zemlje porekla Nikole Tesle - Srbiju i Hrvatsku obišla je region. Kako se zapravo naručuje taj čuveni električni automobil?

  • 2
Tesla CEO Elon Musk

Foto: Profimedia

Početak ove godine doneo je vest da Tesla motors konačno kreće s isporukom Modela 3 u Evropu. Tada je nažalost, bilo jasno da nijedan ne stiže u Srbiju.

Evo sada pred kraj godine, priča dobija obrt, a njen tempo diktira ni manje ni više nego i sam vlasnik Tesle Ilon Mask.

On je na svom zvaničnom Tviter profilu objavio da njihove automobile sada možemo i zvanično da kupujemo iz Srbije.

Podsetimo, u februaru je bilo objavljeno da je Tesline automobile bilo moguće naručiti samo iz Poljske, Mađarske, Ruminije i Slovenije, i to je ono što je nama bilo najbliže. Sada je Mask obradovao tvrdonjom da će i Srbija, ali i Slovačka i Hrvatska dobiti podršku za naručivanje Tesli onlajn i to početkom sledeće godine.

KAKO TO U PRAKSI IZGLEDA?

Pojedini vlasnici Modela 3 su sve te podatke skupili u jedan javno dostupan dostupan Google Sheets dokument, a mogu se pregledati i unutar Microsoftovog PowerBI sistema. Tako da ukoliko vas interesuje ko je do sada i koliko naručio čuvenih Tesli, možete da pogledate na linku OVDE.

Inače, Mask se ovoga puta osvrnuo i na poreklo samog Nikole Tesle, što govori da je upućen u rasprave oko Teslinog porekla, pa je istovremeno naveo i Hrvatsku i Srbiju kao "Tesline zemlje".

 

ZAŠTO JE SRBIJA VAŽNA ZA ILONA MASKA?

Izgleda da ćemo biti stanica za super brzi tunel.

Prošlo je nekoliko godina od kada je Ilon Mask predstavio Hyperloop, super-brzi voz koji će se kretati kroz vakuumske cevi brzinama preko 1000 km/h. Međutimm pre dve godine govorilo se da će jedna od stanica ovog voza biti upravo u Beogradu.

Kako je Mask zamisio da projekat bude u open source stilu (stavljajući ideju ispred zarade), mnogi su se uključili u projekat, a među njima i Virgin Richarda Bransona. I dok se priprema tek sve za početak gradnje metroa u Beogradu, šuškalo se da je Hyperloop linija super-voza mnogo bliža realnosti. Stanica u našem glavnom gradu bila bi čvorište za druge delove sveta, što bi sigurno bio i veliki plus za turizam.

Još uvek je sve na nivou teorije.

(Telegraf Biznis/V.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    18. oktobar 2019 | 20:38

    Mislim da se Srbi u opste ne uzbudjuju zbog ljubomore Hrvata sto nemaju ni jednu bitnu licnost za svet nauke,umetnosti,sporta,filozofije oa cak ni postenog velioog ratnika vec samo najvece zlocince i monstrume kakve svrt nije video!Ah da,izmislili su kravatu,osim ako i to nije neki plagijat ukraden od Italijana...

  • Ana

    19. novembar 2023 | 21:05

    Dakle ovako: Teslini su rodom iz Srbije, otac je dosao u Hrvatsku po sluzbenoj duznosti kao i bilo koji drugi svestenik ( ne biraju sami parohiju). Srbijanci radujte se, Hrvati nemaju nista sa njim.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>