• 0

Loše vesti za fejsbukovu libru, Pejpal beži iz projekta i izgleda nije jedini

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je PayPal napustio projekat Libra

  • 0
facebook libra Foto: Profimedia

Kompanija PayPal saopštila je da napušta Fejsbukov projekat Libra kriptovalute, posle vesti da nekoliko kompanija razmatra povlačenje prvobitne podrške za Fejsbukovu Libra kriptovalutu.

Paypal je u saopštenju naveo da napušta Libra Ašociation, neprofitno rukovodeće telo koje upravlja Libra kriptovalutom, ističući da i dalje podržava Libra napore, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad.

To će stvoriti nove probleme za Fejsbukov projekat, nakon što su finansijske vlasti, posebno u Evropi, s nepoverenjem dočekale vest o pokretanju kriptovalute, prenosi Investitor.me.

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je PayPal napustio projekat Libra, ali je ranije ove neđelje objavljeno da nekoliko firmi, kao što su Viza i Masterkard, imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom sveta počele da sumnjaju u projekat.

Reagujući na odluku PayPal, Dante Disparte, šef polise i komunikacija u Libra Ašociation, je istakao da svaka organizacija koja je "započela ovo putovanje" mora da preispita sopstvene rizike i nagrade koje idu uz promene koje Libra obećava.

Iako je ovakva odluka PayPal popriličan udarac za Libra Ašociation, dve kompanije bi mogle ponovo da se udruže u budućnosti ukoliko se popravi situacija na polju regulativa.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>