• 0
 ≫ 

Šansa za sve koji imaju preduzeće: Kako da za dve nedelje rešite sve IT izazove i uštedite 40%

 ≫ 

Usluga „Vaš IT, naša briga“ obuhvata svu fizičku IT infrastrukturu instaliranu na lokaciji klijenta, cloud infrastrukturu, kao i kontinuiranu stručnu podršku

  • 0
„Vaš IT, naša briga“, PR Foto: Promo

Praksa je pokazala da prelaskom na rešenje Vaš IT Naša briga, odnosno u fully managed IT, preduzeća beleže uštedu od oko 40%

IT je jedan od aspekta poslovanja malih i srednjih preduzeća koji je preduzetnicima naročito problematičan zbog nedostatka ekspertize. To je prepoznala kompanija IT4biz koja je na tržište donela uslugu „Vaš IT, naša briga“ kao rešenje uz koje firme imaju mogućnost da brigu o IT infrastrukturi prepuste eksternim stručnjacima. Više o usluzi saznali smo iz razgovora sa Markom Gačićem, menadžerom za razvoj poslovanja, iz kompanije IT4biz.

 

Niz prednosti i rasterećenja za preduzetnike

Prepuštanje brige o IT infrastrukturi ima niz prednosti, a glavna je potpuno rasterećenje preduzetnika koje im omogućava da se usredsrede na razvoj poslovanja svog preduzeća. - Iskustva pokazuju da prelaskom na našu uslugu, koja je fully managed IT sistem, produktivnost preduzeća raste čak do 30%! Pored toga, preduzeća se oslobađaju brige o legalnosti i ažurnosti softvera i hardvera, uz sigurnost da je celokupan sistem zaštićen i bezbedan - kaže Gačić. Još jedan plus leži i u činjenici da se IT sistem nadgleda neprestano (24/7), uz jednu tačku kontakta a korisnička podrška je uvek trenutno dostupna:

- Preduzetnici koji se odluče za ovu vrstu usluge zapravo se rešavaju velikog poslovnog tereta koji može da koči poslovanje i rast preduzeća. Ovo je potencijalno veliki problem, pogotovo u prvim godinama rada kada se kompanije bore za poziciju na tržištu - objašnjava Gačić.

Marko Gačić, menadžer za razvoj poslovanja kompanije IT4biz Foto: Marko Gačić, menadžer za razvoj poslovanja kompanije IT4biz

Paketi po meri korisnika donose velike uštede

Bez obzira da li mala i srednja preduzeća žele da kupe novu ili unaprede postojeću infrastrukturu ili ih brine bezbednost podataka – prepuštanje brige o IT infrastrukturi stručnjacima može rešiti niz izazova. IT4biz ima četiri različita IT paketa u ponudi, a njihova veličina zavisi od broja korisnika računara u kompaniji kao i odabira dodatnih usluga.

“Blisko sarađujemo sa preduzetnicima, te su nam njihovi problemi dobro poznati. Ono što nas često pitaju tiče se finansijske isplativosti ove usluge. Praksa je pokazala da prelaskom na rešenje Vaš IT Naša briga, odnosno u fully managed IT, preduzeća beleže uštedu od oko 40%, jer usluga ne zahteva visoka početna ulaganja kao kakva nalaže tradicionalna kupovina hardvera i softvera. Nema skrivenih ni dodatih troškova, plaćanje pretplate je na mesečnom nivou, uz fleksibilnost paketa i lako dodavanje resursa kako firma raste ili menja potrebe. Ovo omogućava bolju kontrolu troškova”, objašnjava Gačić.

Bezbednost podataka je prioritet

Usluga „Vaš IT, naša briga“ obuhvata svu fizičku IT infrastrukturu instaliranu na lokaciji klijenta, cloud infrastrukturu, kao i kontinuiranu stručnu podršku. Ovim su osigurane vrhunske performanse i bezbednost podataka: - Bezbednost i zaštita podataka, pogotovo poverljivih i ključnih za opstanak biznisa, sada su prioritet za mala i srednja preduzeća. Vlasnici kompanija postali su svesni posledica neadekvatne zaštite sistema i to je veoma pozitivna promena na našim prostorima - kaže Gačić i naglašava da se backup podataka radi na lokalnom serveru i backup uređaju, kao i u cloud okruženju, čime se čak i u slučaju neke IT katastrofe ili hakerskog napada obezbeđuje gotovo trenutan nastavak poslovanja i zaštita podataka.

Posvećenost rezultatu

Kompanija IT4biz poznata je po posvećenosti svakom projektu i ulaganju u edukaciju klijenata.

Gačić je imao prilike da učestvuje u kreiranju jedinstvenih rešenja za klijente kao što su Darex, MPC Holding, Bel Medic, Kladionice Soccer, Confida, Alo.rs, Beorol i drugi:

- Proces prelaska na uslugu Vaš IT - Naša briga traje do 2 nedelje, a migraciju obavljamo van radnog vremena da ne remetimo poslovni ritam klijenta. Celokupan proces prolazimo zajedno sa korisnicima uz opsežnu analizu i detaljni presek stanja, a ukoliko ustanovimo da nijedan od postojećih IT paketa ne odgovara njihovom specifičnom slučaju, pravimo hibridne pakete i krojimo rešenje koje će zaista doneti rezultate klijentu - zaključuje Gačić.

Ukoliko je i vašoj kompaniji potrebna briga o IT infrastrukturi, radi rasterećenja poslovanja, uz povećanje bezbednosti i produktivnosti, obratite se IT4biz timu direktno na prodaja@it4biz.rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>