• 0
 ≫ 

Završeno najveće gejming takmičenje, Srbija dobila predstavnika na svetskom prvenstvu

 ≫ 

Rekordan broj i za PES u Srbiji

  • 0
esports turnir

Foto: Promo/RUR esports

Više do 2.500 ljudi se okupilo kako bi pružili podršku svojim favoritima u borbi za mesto na Svetskom IeSF prvenstvu, koje će se održati krajem godine u Južnoj Koreji.

Četiri najbolje srpske Dota 2 ekipe borile su se za šansu da predstavljaju svoju zemlju u Seulu. Nakon serije neizvesnih mečeva, Team Serbia je odneo pobedu u velikom finalu nad ekipom Team Tim. Do finala, Team Tim je morao da pobedi ekipu FiveAngryMen, što su i uradili nakon dva dugačka meča, dok je Team Serbia bio ubedljiv u svom polufinalnom okršaju protiv ekipe Hoodlums.

U samom finalu, Team Serbia je furiozno startovao, ali nakon stripljive igre u drugom meču, Team Tim je izjednačio rezultat. Ipak, favorizovana ekipa je u odlučujućem meču bila bolja, te su zasluženo slavili na IRL šampionatu.

U isto vreme igralo se veliko PES 2020 takmičenje sa istim ciljem. Turnir je imao preko 350 prijavljenih takmičara, što je rekordan broj za PES u Srbiji, ali na samom kraju, Stefan Slavković je bio najbolji. U velikom finalu i odlučujućem meču, Stefan je pobedio Nikolu Nikića, rezultatom 2-1. Prvi meč je dobio Stefan rezultatom 3-0, da bi drugi izgubio sa 3-4. Ipak, u završnici Stefan je bio bolji, te je uspeo da dođe do velike pobede i prilike da predstavlja našu zemlju na svetskom PES2020 prvesntvu.

Ujedno, završila se i prva sezona FIFA19 lige.

Video: Bahati gejmer poludeo zbog igrice i demolirao televizor

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>