• 3
 ≫ 

Budućnost je stigla: Gugl pravi svoj zdravstveni karton, znaće bukvalno sve o vama

 ≫ 

Gugl je dobio pristup podacima koji će mu pomoći da predviđa zdravstvene potrebe pacijenata

  • 3

Američki gigant Gugl se udružio s jednim od najvećih zdravstvenih sistema u SAD radi prikupljanja podataka o ličnoj zdravstvenoj zaštiti miliona ljudi. Preciznije - imaće svoj karton pacijenata.

Projekat je nazvan “Project Nightingale", a Gugl se udružio sa sa lancem zdravstvenih ustanova u državi St. Louis. Ove zdravstvena ustanova ima svoje ispostave u 23 države širom SAD.

Tako je na mala vrata ovaj ICT gigant dobio pristup podacima velikog broja pacijenata koji uključuju: dijagnoze, laboratorijske analize, podatke o boravku na lečenju, kao i kompletnu zdravstvenu istoriju uključujući i datum rođenja.

Kako prenose svetski mediji, Gugle ove podatke prikuplja i koristi bez znanja pacijenata i doktora, a što je prema federalnom zakonu legalno sve dok se podaci sakupljaju u svrhu zdravstvene namene.

Iz kompanije su kratko rekli da je njihova saradnja sa pomenutom zdravstvenom ustanovom potpuno legalna i da su podaci pacijenata zaštićeni od zloupotrebe.

Ti podaci će se koristiti za potrebe stvaranja softvera koji će predviđati zdravstvene potrebe pacijenata bazirane na njihovoj istoriji. Ove podatke će moći da koriste i ostale kompanije unutar Gugla.

Već i sada u šali govorimo Doktor Gugl zbog svih pitanja čije odgovore tražimo preko Gugla, međutim, Google Doctor će izgleda stvarno biti naša realnost.

Video: Vajber objasnio deci kako da se zaštite od zloupotreba na internetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    13. novembar 2019 | 13:17

    Uzas, a ne buducnost...!!

  • NWO

    13. novembar 2019 | 13:12

    Da proživimo ovo malo što je ostalo u slobodi u kojoj Google ništa ne zna o nama...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>