• 0

Nekada najpoželjniji poslodavac postaje meta kritika svojih radnika i njihova noćna mora

Guglovi kritičari poslednjih godina su povećavali popis na listi zabrinutosti

  • 0

Iako se već godinama smatra zlatnim standardom kancelarijskog posla, tehnološki gigant se suočava sa sve učestalijim kritikama zaposlenih.

Kompanija Gugl gurnula je poslovnu kulturu na radnom mestu na nove granice i to sa zavidnim koristima poput besplatnih obroka, tobogana, nege dece na radnom mestu i akcentom na transparentnost.

Međutim, Gugl brzo razvija vrlo različitu reputaciju, jer se suočava sa sve većom kritikom svojih zaposlenih, piše CNN.

Guglovi interni kritičari poslednjih godina su povećavali popis na listi zabrinutosti, u rasponu od navoda o seksualnim zlostavljanjima do poslovnih odnosa s vojskom.

Radnici su takođe ispitivali Gugl o tajnom projektu, sada zatvorenom, za razvoj pretraživača izgrađenog za zadovoljavanje kineskog režima cenzure.

Ipak, čini se da napetost između zaposlenih i uprave dostiže vrhunac. Gugl je prošle nedelje otpustio nekoliko ogorčenih radnika u internoj objavi zbog navodnog kršenja njegovih pravila o bezbednosti podataka. Sada neki zaposleni optužuju Gugl da pokušava da suzbije njegove kritičare.

 

Ostali Guglovi zaposleni koji su takođe organizovali proteste opisali su otkaze kao pokušaj zastrašivanja radnika.

 

Jedan od radnika, rekao je on, pretplatio se na radne kalendare drugih Guglovih zaposlenih bez njihovog znanja. Ti zaposleni su kasnije prijavili da se osećaju povređeno, dodao je portparol.

Međutim, pravilo je tek nedavno promenjeno, prema zajedničkoj izjavi drugih Guglovih radnika, i ostavilo je dvosmislenost o tome koji su dokumenti podložni pravilima.

 

(Telegraf Biznis/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>