• 0
 ≫ 

Milionska cifra za naše startap centre: Država daje za opremu i prostor

 ≫ 

Država ulaže 25 miliona dinara za opremanja startap centara

  • 0

Ministartsvo za inovacije i tehnološki razvoj nabaviće sistem komunikacije za potrebe regionalnih inovacionih startap centara koji će koštati 25 miliona dinara.

Biznismen, IT, paušalac, preduzetnik, programer

Foto: Shutterstock

Nabavka opreme i njena ugradnja su glavni segmenti ugovora koji je potpisan 16. decembra. Posao je dobila kompanija LOGO iz Beograda.

U neophodnoj konkursnoj dokumentciji stoji da svaki od centara u Beogradu treba da bude opremljen svičevima, bežičnim pristupnim tačkama i pametnim video konferencijskim tablama, a osim toga nalazi se i lokacija za umreženje startap inovacionih centara sa jedinicom u Kabinetu ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u Beogradu.

Regionalni startap centri su otvoreni 2019. u osam gradova širom Srbije: Čačak, Zrenjanin, Pirot, Subotica, Gornji Milanovac, Valjevno, Kruševac i Stara Pazova

Prema podacima koje je izneo Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, izvoz IT sektora Srbije vredeo je 1,15 milijardi evra u 2018. godini.

Video: U toku je 4. industrijska revolucija! Evo šta to znači

(Telegraf Biznis/Nova ekonomija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>