• 0

Epl definitivno zna kako: Do 2021. vredeće 2 biliona dolara?

Ova kompanija je po tržišnoj kapitalizaciji vodeća u Americi

  • 0

Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji - Epl, ima potencijal da do kraja 2021. dostigne vrednost od dva biliona dolara, procenjuje Vedbuš, kompanija za finansijske usluge i investicije.

- Smatramo da Epl ima kapacitet da prvi dostigne ovu tržišnu vrednost, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će joj dati ''vetar u leđa'', naveo je Den Iv, Vedbušov analitičar za tehnologije, u jednoj belešci objavljenoj na Njujorškoj berzi.

Iv je jedan od najvećih trgovaca Eplovim akcijama na Volstritu, čija je dvanaestomesečna prognoza cene Eplovih hartija 350 dolara po akciji. On je dodao da će, prema njegovoj proceni, akcije Epla do kraja godine dostići 400 dolara, što je rast od preko 30 odsto u odnosu na nivo od 316,96 dolara na kom su zaključene 13.01.2020.

Akcije Epla su od početka 2020. godine porasle za 8,0 procenata, nakon što su lani zabeležile rast od 86 odsto, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 milijardi dolara.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>