• 0

Malo duže ćete čekati na ajfon: I Eplove telefone zarazio opasan virus

Virus bi u prvom kvartalu u Kini, koja je najveće svetsko tržište aparata, mogao da smanji potražnju za pametnim telefonima

  • 0
telefon, iphone Foto: Pixabay

Kompanija Epl saopštila je da su proizvodnja i prodaja ajfona pogođeni zbog korona virusa, kao i da će isporuke širom sveta privremeno biti ograničene. Ovo je ujedno i prva velika američka kompanija koja je saopštila da će epidemija pogoditi njene prihode, ali nije otkrila za koliko, prenosi BBC.

- Ne očekujemo da ćemo ispuniti smernice o prihodima koje smo planirali za mart - navodi kompanija koja je u tekućem kvartalu ostvarila rekordne prihode od čak 67 milijardi dolara. Navode i da će u Kini, zbog zatvorenih prodavnica, prodaja biti manja od očekivane.

- Sve naše prodavnice u Kini i prodavnice naših partnera su zatvorene. A one koje rade po skraćenom radnom vremenu nemaju veliki promet. Otvaramo ih postepeno, što stabilnije i bezbednije - zaključuju iz Epla.

Prema proceni analitičara, virus bi u prvom kvartalu u Kini, koja je najveće svetsko tržište aparata, mogao da smanji potražnju za pametnim telefonima, a pogođena je i automobilska indistrija, koja ima probleme u lancu snabdevanja.

Video: Mislili ste da novi iPhone odvaljuje sa cenom? Pogledajte onda Lamborghini telefon

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>