• 0
 ≫ 

Aplikacija Zoom obara sve rekorde, zarada raste

 ≫ 

Vrednost drastično porasla

  • 0
Frilenser, rad od kuće, kućni ljubimac

Foto: Shutterstock

Šteta koju su pretrpele mnoge svetske kompanije zbog korona virusa meri se milionima, a jedna od onih koja je izvukla dobit iz ove situacije je Zoom Video Communications.

Aplikacija ove kompanije samo za nekoliko nedelja postala je jedna od najšešće skidanih, pa je vrednost njihovih akcija drastično porasla.

Zoom video ima aplikaciju koja omogućava virtuelne sastanke i konferencije i do hiljadu ljudi. Osim onih koji u novonastalim okolnostima rade od kuće, stotine fakulteta širom sveta trenutno održava nastavu na daljinu i to baš putem ove aplikacije, pa se broj onih koji je koriste mere stotinama hiljada.

Kolika je popularnost Zoom Video aplikacije pokazuje i to da je samo u martu zabeleženo 183 odsto više skidanja aplikacije od proseka. Procena je da će Zoom ove godine prihodovati dodatnih 337 miliona dolara. Prema podacima Market Insajder" aplikacija je 18. marta bila je na prvom mestu skinutih aplikacija u SAD-u, a samo dve nedelje ranije nalazila se na 87. mestu.

Vrednost akcija ove firme prošle godine na berzi je iznosila 65 dolara a sada je narasla za više od 120 odsto i iznosi 141 dolar. Tržišna kapitalizacija kompanije sada iznosi 38,5 milijardi dolara.

Video: Šarčević: Online proba male mature posle Uskrsa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>