• 0
 ≫ 

Digitalna solidarnost: Comtrade System Integration pruža podršku u borbi protiv korona virusa

 ≫ 

U vremenu kada je zajedništvo ključno, kompanija je pokazala šta znači biti digitalno solidaran i svoje resurse i dugogodišnju ekspertizu u IT industiji upotrebila u borbi za pomoć najugroženijima

  • 0
Comtrade, Komtrejd zgrada

Kompanija Comtrade je pokazala šta znači biti digitalno solidaran i društveno odgovoran / Foto: A. Nalbantjan

Kompanija Comtrade System Integration je, u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu Vlade Republike Srbije, učestvovala u uspostavljanju nacionalne platforme za prijavu volontera, na adresi budivolonter.gov.rs.

U vremenu kada je zajedništvo ključno, kompanija je pokazala šta znači biti digitalno solidaran i svoje resurse i dugogodišnju ekspertizu u IT industiji upotrebila u borbi za pomoć najugroženijima.

Iz kompanije ističu kako će nastaviti da dele svoje znanje i da ulažu napore i neophodne resurse, kako bi doprineli kolektivnoj odgovornosti za sprečavanje širenja virusa Covid-19.

Nacionalna volonterska platforma daje mogućnost svim zdravim osobama, koje ne pripadaju rizičnoj grupi, da se jednostavno i efikasno prijave kako bi pomogli ugroženim kategorijama stanovništva, pre svega najstarijima, koji zbog korona virusa ne smeju da napuštaju svoje domove.

Platforma je prva instanca za prikupljanje, obradu podataka i kontaktiranje volontera u Srbiji, čija je pomoć sada više nego neophodna.

- Na ovaj način, mi dajemo svoj doprinos borbi koju zajednički vodimo, i stavljamo svoje znanje i iskustvo na raspolaganje onima koji rade u cilju opšteg interesa. Nastavićemo da, u okviru svog domena poslovanja, maksimalno doprinosimo ogromnim naporima koji se ulažu na svim nivoima, kako bi se smanjio ili ublažio uticaj ovog virusa na sve sfere naših života. To osećamo kao svoju odgovornost - ističu iz kompanije Comtrade System Integration.

U osnovi nacionalne platforme su dve aplikacije, a istovremeno je uspostavljen i jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819, putem kojeg građani mogu dobiti i savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe.

Svi građani Srbije koji ne pripadaju rizičnoj grupi, a imaju slobodnog vremena i želju da pomognu ugroženim kategorijama stanovništva, treba samo da popune kratku elektronsku prijavu na sajtu budivolonter.gov.rs.

Video: Digitalna solidarnost: Comtrade System Integration pruža podršku u borbi protiv korona virusa

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>