• 0

Imaju milione pratilaca i svaka njihova reč se meri na kantar. O čemu najbogatiji tvituju ovih dana?

U fokusu je samo jedna tema...

  • 0
Tviter, telefon

Bogataši mnogo toga mogu da poruče koristeći "samo" 280 karaktera / Image by Free-Photos from Pixabay

Zaboravite na Fejsbuk, Jutjub, Instagram. Sve što imaju da kažu o sebi, svom biznisu i društvenim temama, oni kažu putem Tvitera, a jedan od njih je posebno vezan za ovu društvenu mrežu.

Reč je, naravno, o Ilonu Masku. Tvitovi nisu strani ni Bilu Gejtsu, Džefu Bezosu i ostalim milijarderima. Na ovaj način, ne samo da dopiru do svojih kupaca, fanova i partnera, već je i obrnuto: svi koji ih prate mogu otvoreno i iskreno da im pišu, a na te tvitove - bogataši neretko i odgovore.

Možemo reći da je, na izvestan način, baš ta javnost izvršila pritisak na Maska, šefa kompanije Tesla, da donira respiratore, mada je bilo pomena i o tome da ih njegova fabrika pravi. Pisali smo o tome da se američki biznismen oglasio na Tviteru i rekao da je poručio više od 1.000 aparata iz Kine.

Mask je, inače, onaj tip šefa koji i dalje, usred pandemije, regularno odlazi na posao, ali je svoje zaposlene mejlom obavestio da ne moraju. On je mišljenja "da nam panika zbog korone pravi veću štetu, nego sam virus", ali uvažava stav većine, što je jedan od razloga i za njegovo aktiviranje kada je reč o donacijama.

Gejtsovi su dali obećanje da će donirati 100 miliona dolara kroz svoju Fondaciju, kao podršku svim naporima lečenja širom sveta, dok sa druge strane, radnici Džefa Bezosa nemaju obezbeđenu zaštitnu opremu. Ovo je naišlo na osudu javnosti, a on je rekao da "trenutno ne može da nabavi maske i rukavice, jer one prvo idu zdravstvu".

Takođe, prvi čovek Amazona, najavio je da planira da zaposli još 100.000 ljudi. Mi sada proveravamo o čemu svi oni tvituju ovih dana.

 

 

 

I ostale javne ličnosti su društveno angažovane ovih dana. Njihov status, novac, ime i karijera su vremenom doveli do toga da im se dive ljudi širom sveta i cene njihovo mišljenje. Ono sada, usled pandemije, još više dobija na značaju.

 

 

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>