• 0

Imate preduzeće i do 250 radnika? Učestvujte u Speed programu koji nudi besplatnu onlajn podršku

Ova platforma je aktivna od danas

  • 0
covek na laptopu Pandemija Covid-19 posebno je pogodila mikro, mala i srednja preduzeća / Foto: shutterstock.com

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije u dogovoru sa Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ, razvio je program podrške u vanrednom stanju za mikro, mala i srednja preduzeća u Srbiji.

"Speed" program razvijen je kao neposredan odgovor na situaciju nastalu zbog pandemije i on je aktivan od danas. Nudi dvodnevnu besplatnu konsultantsku podršku za kompanije iz svih industrija, a u programu mogu da učestvuju preduzeća iz svih sektora privrede, koja imaju od 5 do 250 zaposlenih.

CDT mreža iskusnih sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju pruža direktnu online podršku, kažu u Privrednoj komori. Dalje navode da "svaka kompanija ima priliku da uradi procenu svog trenutnog stanja, praćenu konkretnim savetima: kako uz pomoć digitalnih tehnologija povećati prodaju i produktivnost".

- Pandemija Covid-19 posebno je pogodila mikro, mala i srednja preduzeća jer su prodaja i poslovanje svedeni na ograničeno radno vreme i potrebno je zaposlene uputiti na rad od kuće gde god je to moguće - navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu PKS. Mnoge kompanije, kako navode, nisu spremne da svoju osnovnu delatnost i poslovne procese, u kratkom roku, preusmere na onlajn kanale.

U početku, 100 kompanija će imati priliku da sa ekspertima za digitalnu transformaciju naprave procenu trenutnog stanja i razmotre načine da, u ovim izazovnim vremenima, upotrebom tehnologija održe i poboljšaju svoj biznis.

Video: Digitalna solidarnost: Comtrade System Integration pruža podršku u borbi protiv korona virusa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>