• 2
 ≫ 

Hakovani Bil Gejts i Ilon Mask! Čini se da su žrtve prevare sa bitkoinima, panika se širi

 ≫ 

Izgleda da su Mask i Gejts žrtve bitke za bitkoine

  • 2
anonymous, anonimusi hakeri,

Foto: Pixabay

Nalozi na Tviteru milijardera i inovatora Bila Gejtsa i Ilona Maska hakovani su večeras, a situacija liči na to da se sve vrti oko bitkoin prevare.

Posle njihovih, hakovani su nalozi i Džefa Bezosa, predsedničkog kandidata demokrata Džoa Bajdena, kao i kompanija Epl i Uber. Na njima su objavljene poruke kojima se traže donacije u bitkoinima.

Mnoge od tih poruka su ubrzo obrisane.

Mask je popodne objavio seriju tvitova koji navodno ukazuju na njegovu adresu na kojoj čuva bitkone. Pri tom, sve vreme se potencira i na trenutno osećanje u vezi sa Covidom 19.

 

Gejtsov nalog, postao je identičan nekoliko minuta kasnije.

Na Maskovom profilu je i poruka da ukoliko "pošaljete 1.000 dolara, vratićemo vam 2.000". Posle toga su sporni tvitovi nestali.

Hakerski napad Tviter

Printscreen/Twitter/Joeau

Uzbuna među "rudarima"

 

Problem je što nalozi ove dvojice milijardera nisu jedini koji su ugroženi. Nekoliko velikih kompanija i kripto-menjačnica, takođe su pogođeni napadima hakera. 

Sslične poruke kojima se traže donacije preko bitkoina pojavile i na nalozima Kanje Vesta i Majka Blumberga.

- Svi me pitaju da nešto vratim i sada je vreme - navodi se na Tviteru Gejtsa i obećava da će udvostručiti plaćanja na adresu bitkoina u narednih 30 minuta.

Kako navodi CoinDesk, hakovan je i  generalni direktor Binancea, nakon što je pokušao da upozori korisnike na prevaru, posle toga, hakovana je i sama platforma CoinDesk.

 

Portparol Tvitera kratko se oglasio izjavom da se trenutno "razmatra" situacija, da se ispituje šta se dogodilo i najavio da će uskoro objaviti saopštenje.

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi kopali Bitkoin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>