• 5
 ≫ 

Vlasnici TikToka spremni da se povuku iz SAD, Tramp jasan: Istina je, hoćemo da ih zabranimo

 ≫ 

TikTok bi zaista mogao biti zabranjen na tržištu na kojem ima oko 100 miliona korisnika

  • 5
Društvene mreže, aplikacije, TikTok, Instagram, Facebook Foto: Shutterstock

TikTok je vrlo popularan među mladim Amerikancima, a zbog sumnji da služi za špijuniranje korisnika vlasti žele daga zabrane. Istovremeno, pojavila se i informacija da američki gigant Microsoft želi da preuzme  njihovo poslovanje u SAD.

Američki državni advokat Mike Pompeo nedavno je izjavio kako SAD vrlo ozbiljno uzimaju "sigurnosne pretnje" koje im predstavlja kineska društvena mreža TikTok. Vlasti, kazao, je, razmatraju da zabrane aplikaciju jer ona navodno špijunira svoje korisnike i pretnja je nacionalnoj sigurnosti. Sada je njegove reči potvrdio i sam predsednik, Donald Tramp, rekavši da se zabrana TikToka u SAD-u zaista priprema.

Ako je verovati tome, TikTok bi zaista mogao biti zabranjen na tržištu na kojem ima oko 100 miliona korisnika. Ako su pretnje istinite, već do ponedeljka bi sve moglo da bude gotovo.

I pored najave, da bi Majkrosoft mogao da "uskoči", i time možda poveća uticaj na tu platformu, Tramp je stavio do do znanja da nije za to da neka američka kompanija preuzme TikTokovo poslovanje. Kako je rekao ranije, njegova vlada ima nekoliko opcija šta će da uradi sa TikTokom, a jedna uključuje i zabranu.

Vlasnici TikToka spremni da se povuku iz SAD radi sporazuma sa Belom kućom

U međuvremenu se oglasila kineska kompanija Bajtdens, Tiktoka, koja je navela da je spremna da se odrekne rada u Sjedinjenim Američkim Državama, ukoliko bi to omogućilo da se napravi sporazum sa Belom kućom, izjavile su Rojtersu dve osobe upoznate sa tom materijom.

Kompanija Bajtdens je prethodno ponudila da zadrži manjinski paket akcija Tiktoka na američkom tržištu, što Bela kuća nije prihvatila. Prema novom predlogu, Bajtdens bi sve akcije na američkom tržištu prepustila Majkrosoftu, naveli su izvori Rojtersa.

Pritom bi bila ostavljena mogućnost da neki američki investitori Bajtdensa zadrže manjinski paket akcija.

Ni iz Bele kuće, ni iz sedišta kompanje Bajtdens u Pekingu nisu želeli da za Rojters to komentarišu. Agencija je potom tražila komentar iz Majkrosofta, ali ga, takođe, nije dobila.

Video: Svima redom se hvalio kako trenira, a onda je jednim potezom pokazao da je prevarant

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    1. avgust 2020 | 20:02

    Daće Bog da ga zabrane u Srbiji

  • Ćupričanin

    1. avgust 2020 | 19:16

    Obmladina je bolesna za ovom aplokacijom,znam ljude koji su bili normalni ali su nakon ovoga skrenuli totalno... Mene je sramota na njihov red sta rade i kako se glupiraju...

  • Oki

    1. avgust 2020 | 21:08

    Da je stetna jeste a jel ima sta na svetu da amerikanci nece da zabrane....mora samo po njihovom i njihova roba....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>