• 0

Comtrade prodao svoju kompaniju CDS (Comtrade digital services) američkoj kompaniji Endava

Ovo "spajanje snaga" Endave i CDS-a će imati pozitivne efekte na obe kompanije

  • 0
comtrade

Foto: Promo

Comtrade grupacija je danas objavila da je prodala svoj Digital Services biznis ("CDS") kompaniji Endava, vodećoj tehnološkoj uslužnoj kompaniji nove generacije.

Endava pomaže klijentima da transformišu svoje poslovanje u digitalno poslovanje zasnovano na korisničkom iskustvu, pomažući im na putu od ideje do razvoja i implementacije proizvoda, platformi i rešenja.

Endava svoje usluge nudi klijentima iz sledećih industrija: elektronska plaćanja i finansijske usluge, TMT (tehnologija, mediji, telekomunikacije), korisinički proizvodi, maloprodaja, logistika i zdravstvo.

Ovo "spajanje snaga" Endave i CDS-a će imati pozitivne efekte na obe kompanije; Comtrade će se dodatno fokusirati na razvoj i primenu tehnologija sutrašnjice kroz svoje razvijene biznise Sistem integracije, HYCU (lociran u Bostonu, USA) i Gaming (lociran u Manili, Filipini), kao i kroz uzbudljive nove poslovne poduhvate. Endava će ojačati svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi sa dodatnim timovima koji će doprineti kreiranju novih interakcija između ljudi i tehnologija. Strategija kompanije Endava je da na svakoj lokaciji gde posluje bude „Najpoželjniji poslodavac“ – za najbolje inženjere.

Zaključno sa 31. martom 2020. Endava je imala 6,468 zaposlenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi kao i u razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Severnoj Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji.

- CDS je sjajan tim i žao nam je što napuštaju Comtrade grupaciju, ali vidimo veliku sličnost po pitanju biznisa i kulture kompanije tako da verujem da će njihova budućnost biti svetla u okrilju Endave - rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije Comtrade.

comtrade

Foto: Promo

- Veoma sam zadovoljan što CDS postaje deo Endava porodice. Njihove inženjerske veštine, pristup digitalnoj transformaciji i inovativna kultura su potpuno usaglašeni sa Endavinim. Ovim takođe ojačavamo naše znanje, iskustvo i tehnološke veštine koje će nam omogućiti da još bolje uslužimo naše klijente - rekao je Džon Kotrel, generalni direktor kompanije Endava.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>