• 0

Gejming u svom punom sjaju: Troškovi igranja porasli za 9 evra mesečno po osobi

U Nemačkoj, ali i širom sveta, ljudi su naprasno počeli duže i češće da igraju igrice tokom boravka u karantinu, ali se taj trend nastavio

  • 0
Zlato, gejming ili nekretnine? Foto: Pixabay

Malo koja industrija je zabeležila rast tokom pandemije i najgore ekonomske krize sa kojom se suočava moderni svet, ali gejming je jedna od njih, uz onlajn trgovinu.

Igranje video igrica je posebno uzelo maha u Aziji, kada je tamo krenuo karantin, što je bilo prilično neočekivano. Ipak, nevezano za koronu, gejming poslednjih godina neprestano raste, a sada vlada pravi bum na tržištu.

Građani Nemačke, na primer, kako je objavljeno danas u Berlinu, trenutno posvećuju više vremena igranju video igrica, nego pre. To je pokazalo istraživanje udruženja "Bitkom". Oko 55 odsto Nemaca je to potvrdilo, bilo da je reč o računaru ili konzolama.

U proseku, sada igraju 7 sati duže nedeljno, nego pre pandemije. Autori studije kažu da je taj broj maltene duplo veći od onog upisanog pre korona krize. Ali, nije poraslo samo vreme igranja, već i izdaci.

Kako se dalje navodi, jedan korisnik je u proseku, pre pandemije, za igranje video igrica mesečno izdvajao 15 evra, a sada izdvaja 24 evra. Svaki drugi Nemac (oko 46%) barem nekad igra igrice, a u odnosu na 2019. godinu, to je rast od 3 odsto.

Video: Aston Martin DB5 više neće biti samo legendarni automobil: Stiže posebna serija viskija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>