• 0
 ≫ 

Da li Srbija ima adekvatan program za onlajn učenje i kako će se to odraziti na buduće IT eksperte?

 ≫ 

Odgovor na ovo i neka druga pitanja pokušaće da daju učesnici panela "Najlepše je kod kuće", koji organizuje najveća regionalna biznis konferencija - BIZIT, 4. i 5. novembra u Beogradu

  • 0
bizit Foto: BIZIT

Okolnosti u kojima poslujemo, živimo i školujemo decu i omladinu poslednjih meseci - temu onlajn obrazovanja i učenja na daljinu su podigle u sam vrh interesovanja javnosti, što je organizatore BIZIT konferencije motivisalo da upravo ovu temu istaknu kao ključnu u programu predstojećeg događaja.

Najveća regionalna biznis konferencija, BIZIT, biće održana 4. i 5. novembra u Beogradu, u Klubu Poslanika, prvi put u dva paralelna formata. Pandemija je uticala na obrazovne sisteme širom sveta, što je dovelo do skoro potpunog zatvaranja škola, univerziteta i fakulteta.

Većina Vlada širom sveta privremeno je zatvorila obrazovne institucije u pokušaju da zaustavi širenje kovida-19. U nedavnom UNESCO istraživanju navodi se da je približno 1,277 milijardi učenika trenutno pogođeno zbog zatvaranja škola. Prema podacima UNICEF-a, 46 zemalja sprovodi kompletna zatvaranja, a 27 sprovodi lokalno

zatvaranje, što utiče na oko 72,9% svetske đačke i studentske populacije, dok su škole otvorene u 72 države.

Takođe, pandemija je dovela do neočekivanog ubrzavanja promene organizacije rada. Većina zaposlenih je u stanju najstrože izolacije radila iz svojih dnevnih soba, trpezarija i terasa, koristeći mobilne telefone, iPad uređaje i privatne računare za pristup podacima koji se nalaze na zaštićenim kompanijskim mrežama.

Da li su i u kojoj meri kompanije bile spremne za ovakav način rada? Da li su bile svesne bezbednosnih rizika i načina na koje može biti ugrožena sigurnost važnih podataka, a samim tim i sigurnost procesa koji se obavljaju unutar kompanije? Da li Srbija ima adekvatan plan i program za učenje na daljinu i kako će se to odraziti na buduće stručnjake, pre svega u oblasti IT-ja?

Odgovore na ova i slična pitanja pružiće učesnici panela "Najlepše je kod kuće", među kojima će biti predstavnici velikih kompanija koji su se uspešno transformisali i oni koji imaju rešenja za rad na daljinu.

BIZIT će ove godine biti održan uživo, ali i onlajn. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za onlajn praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu.

Na ovogodišnjoj dvodnevnoj konferenciji posvećenoj digitalnoj transformaciji u novoj realnosti, posetioci će imati prilike da čuju predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti IT-ja i biznisa, kao što su Prof. dr Dejan Šoškić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu; Boris Vukić, konsultant u Adizes SEE Institut; Vojislav Žanetić, kreativni direktor i suvlasnik marketing agencije B.C.A. MOSAIC i mnogi drugi.

Možete se prijaviti na sajtu bizit.rs.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>